Futbol - Lliga de Campions

El Barça torna a ser el Barça també a la Champions

El conjunt blaugrana es llepa les ferides de la derrota contra el City en la primera jornada i goleja el Hammarby suec (9-0)

Carolina Graham Hansen i Alexia Putellas celebrant un gol contra el Hammarby
Act. fa 11 min

Sant Joan DespíLa Lliga de Campions és una altra cosa. I bé que ho sap el Barça, que va sortir a mossegar des del primer minut contra el Hammarby suec i a deixar endarrere la rèmora que, aquesta temporada, les primeres parts se li encallen. La derrota a la primera jornada contra el City exigirà a les blaugranes guanyar-ho tot en la fase de grups si volen acabar primeres i, contra el Hammarby, l'equip de Pere Romeu va demostrar sense manies que vol tornar a lluir la corona europea (9-0).

Superat un ensurt inicial que va resoldre Cata Coll fent-se gegant en un mà a mà davant Tandberg quan no havia passat ni un minut, el Barça va ser molt insistent en atac. Rölfo, per l'esquerra, i Graham Hansen, per la dreta, feien anar de corcoll la defensa rival. Pina era la més decidida en obrir la llauna, impulsada per una Alexia que torna a brillar amb llum pròpia. Després dos avisos de Pina, amb una rematada de cap forçada i un xut sec, però centrat. Qui va encetar el marcador va ser Hansen finalitzant, amb fortuna, una deliciosa combinació a tres bandes amb Alexia i la mateixa Pina.

El Hammarby, impulsat per 350 aficionats sense por d'esgargamellar-se, va intentar reaccionar sense encert. La tímida contestació visitant no va intimidar un Barça afamat de gols. De tant intentar-ho, Pina va trobar la recompensa després d'aprofitar una pilota que havia quedat morta al cor de l'àrea després d'una rematada fent llufa de Pajor. Amb el 2-0, les blaugranes van abaixar una mica les revolucions i les sueques ho van intentar aprofitar per aproximar-se, un cop més sense encert, a la porteria de Cata Coll.

Res podria fer el Hammarby perquè, just abans del descans, Alexia va rubricar la seva gran actuació amb una rematada de cap ajustada després d'una bona centrada de Patri. La capitana no seria l'única a marcar amb el cap perquè, quan no havien passat ni deu minuts de la represa, Aitana va servir una bona centrada a la sortida d'un córner perquè Mapi León es retrobés amb el gol.

Les jugadores del Barça van tornar a golejar, també a la Champions

Ewa Pajor s'estrena a la Champions amb el Barça

A la segona meitat el Barça va ser una piconadora sense cap pietat. Pina, intensa en la pressió, va aconseguir el doblet en una jugada en què ella mateixa va recuperar la pilota i que va acabar amb Aitana assistint-la. El 5-0 va esborrar completament del partit un Hammarby que començava a perdre els estreps: Mapi es va endur una trompada injustificada de Tandberg que va fer enfadar l'afició del Johan.

La resta del duel no va tenir gaire història: Pajor va fer el seu primer gol a la Champions com a blaugrana, Hansen va fer un doblet i Brugts i Rolfö, de penal, van tancar la golejada. El Barça torna a ser el Barça, també a la Champions.

• Barça: Cata; Ona Batlle, Engen (Paredes, 66’), Mapi León (Torrejón, 76’), Rolfö; Aitana (Brugts, 76’), Patri, Alexia (Kika, 76’); Graham, Pajor i Pina (Walsh, 66’). Entrenador: Pere Romeu.
  • Hammarby: Tamminen; Lennartsson (Holmberg, 64’), Carlsson, Nyström, Andersson; Joramo (Gibson, 84’), Miyagama (Sorbo, 63’); Hasund (Vallotto, 64’), Wangerheim, Blakstad; y Tandberg (Westin, 72’). Entrenador: Martin Sjögren.
  • Gols: 1-0, Graham (10’); 2-0, Pina (24’); 3-0, Alexia (45’); 4-0, Mapi León (54’); 5-0, Pina (58’); 6-0, Pajor 72’); 7-0, Graham (75’); 8-0, Brugts (88’); 9-0, Rolfö (p) (90’).
  • Àrbitre: Riem Hussein (Alemanya).
  • Targetes grogues: Alexia (30’), Tandberg (60’) i Andersson (90’).