Barça

El Barça regala l'homenatge perfecte a Marta Torrejón

La defensa celebra els 20 anys a l'elit amb una golejada i una diana contra el Granada

Marta Torrejón (8), al terra després de marcar el segon gol del Barça contra el Granada

BarcelonaBen poques jugadores poden presumir d'haver estat jugant 20 anys a l'elit del futbol. Una d'elles és Marta Torrejón, que ahir va celebrar aquesta efemèride amb una victòria contundent contra el Granada adornada amb un gol, el segon dels deu que les blaugranes van clavar al conjunt andalús (10-1), i que li servien per recuperar el liderat gràcies al goal average.

Abans de començar, Torrejón va rebre un detall de part de Xavi Puig, el directiu responsable del Barça Femení. La defensa es va endur l'ovació del Johan Cruyff i va retornar enviant la pilota al fons de la xarxa. Era el seu gol número 70 amb el conjunt blaugrana, on ha disputat 436 partits al llarg de les 12 temporades que és al club. Una veterania que li serveix, també, per ser una de le capitanes de l'equip.

Va ser una golejada, de les que ens té malacostumats el Barça, que va iniciar amb una diana de Pajor al minut i 26 segons de partit. Però el segon es va resistir, perquè les jugadores del Granada defensaven amb ungles i dents. Tot i anar per darrera del marcador, la seva projecció ofensiva va ser mínima. En canvi, el Barça va xutar fins a 26 vegades a porteria, 16 d'ells entre els tres pals.

El gol que desencallava definitivament el partit

Malgrat superar el 70% de possessió, el segon gol va costar d'arribar. L'equip va haver d'esperar fins al minut 35, després d'un córner en llarg que va baixar Alexia. Marta Torrejón recollia la pilota al punt de penal i marcava. Una diana que, ara sí, desencallava totalment l'atac blaugrana. Des de llavors i fins al descans van arribar tres gols més, obra d'Alexia –de penal–, Cristina Postigo –en pròpia porteria– i Pajor.

El Barça hauria pogut afluixar, però no li va donar la gana. Després d'un gol anul·lat per un fora de joc previ d'Alexia, el Granada va fer la diana de l'honor amb una acció individual d'Ornella que va finalitzar amb un xut des de la frontal. Però acte seguit el vendabal blaugrana es va tornar a activar. Fridolina, Hansen i Pajor –culminant el seu 'hat trick' particular– ampliaven el marcador. Faltava el gol d'Aitana, que ahir també celebrava la renovació i que va regalar a l'afició un gol fruit d'una acció individual. La cirereta, d'Alexia, novament des dels onze metres.