Lliga F

El Barça guanya, però algun dia s'enganxarà els dits

Victòria a domicili contra un Llevant rocós en defensa però sense punteria en els metres finals

Les jugadores del Barça, fent-se la tradicional fotografia abans de jugar contra el Llevant
20/10/2024

El Barça continua comptant els partits per victòries a la Lliga F i conserva el liderat en solitari respecte de l'Atlètic de Madrid. Però a diferència d'altres temporades, l'equip no domina els partits amb tanta contundència; almenys en les primeres parts. El Llevant, igual que el Madrid CFF i l'Espanyol, han complicat les coses a les jugadores que dirigeix Pere Romeu. Al final, les individualitats blaugranes han tingut efecte i s'han endut els tres punts del Ciutat de València, però no ha estat fins ben entrada la segona part que ha pogut cantar victòria (1-4).

Era un dia de rotacions, després d'un calendari exigent de partits, dos dels quals de Champions. El Barça, com gairebé sempre, volia tenir la pilota. Però el Llevant –un equip que està en reconstrucció, que ha perdut mig equip i que només ha guanyat un partit en aquesta Lliga F– havia estudiat bé el seu joc i ha sabut fer mal en el contraatac. Si Chacón hagués sigut més efectiva en les rematades, potser el signe del partit hauria estat un altre. De fet, la davantera colombiana ha errat dos un contra un davant de Cata Coll, tots dos per no haver aconseguit rematar entre els tres pals.

La defensa granota estava ben posicionada, tot i que no ha pogut fer res davant la genialitat de Kika, que ha habilitat Vicky López per fer el primer gol. En condicions normals, tot faria baixada per al Barça. Però el Llevant no es rendia i empatava en una acció mal defensada de les blaugranes, en què Daniela Arques quedava totalment sola i enviava una gardela des de la frontal. La pilota tocava al pal, rebotava al cos de Cata Coll i es colava dins de la porteria. Kika, aquesta vegada vestida de golejadora, aprofitava una passada picada de Clàudia Pina per tornar a donar avantatge al Barça, que marxava al descans agraint la falta de punteria de Chacón en l'última acció del primer temps.

12.269 aficionats al Ciutat de València

En un Ciutat de València que presentava una bona assistència, amb 12.269 aficionats, la segona part començava amb el Barça més motivat, que trobava el tercer gol en una centrada de Marta Torrejón, una rematada de Kika que tocava el travesser i un refús que Pina feia entrar al fons de la xarxa. Amb els minuts, el desgast físic acumulat i les jugadores amb energies renovades que feia entrar Pere Romeu, arribava el gol d'Irene Paredes. Un bon final per compensar un inici irregular.