Futbol - Lliga F

Alexia Putellas i Ewa Pajor canvien la cara del Barça i eviten una setmana amarga

La capitana i l'ariet desencallen el seu equip en un derbi contra l'Espanyol que acaba amb golejada (7-1)

Alexia Putellas
13/10/2024
  • Barça: Coll; Jana, Paredes, Mapi León (Ona Batlle, 72'), Brugts; Aitana, Walsh (Patri, 66'), Pina; Vicky (Graham, 46'), Kika (Alexia, 46') i Rolfö (Pajor, 46').
  • Espanyol: Salvador; Amaia, Simona, Guerra, Perea (Vallejo, 57'); Torrás, Marín (Ángeles, 73'), Campo; Caracas, Pablos (Ballesté, 73') i Arola (Iara, 56').
  • Gols: 0-1, Simona (20'); 1-1, Pajor (59'); 2-1, Alexia (62'); 3-1, Alexia (65'); 4-1, Pina (74'); 5-1, Aitana (79'); 6-1, Pajor (85'); 7-1, Pajor (87').
  • Àrbitre: Peláez Arnillas (Comitè de Castella i Lleó).
  • Targetes grogues: Perea (35').
  • Targetes vermelles: Cap.
  • Estadi: Johan Cruyff (5.148 aficionats).

En 45 minuts Alexia Putellas i Ewa Pajor han decidit que el derbi entre el Barça i l'Espanyol continuarà tenyit només d'un color: el blaugrana. La capitana i la polonesa, a qui Pere Romeu havia donat descans després de la dura ensopegada de dimecres a la Lliga de Campions contra el City, han sortit just després del descans per canviar la cara a un partit (i a una setmana) que podia haver suposat un cop dur a l'autoestima del conjunt barceloní. Les rotacions no han quallat i el Barça, en alguns moments força espès i amb problemes per trobar la profunditat, ha hagut de remuntar davant un Espanyol que s'ha permès somiar una mica després de marxar a la mitja part amb el marcador a favor. A la represa, amb l'entrada d'Alexia i Pajor s'ha imposat el guió previst abans del partit: una rotunda golejada (7-1) en un estadi Johan Cruyff amb 5.148 espectadors.

Malgrat que el conjunt de Pere Romeu havia saltat a la gespa concentrat i mentalitzat a deixar endarrere les males sensacions de la derrota contra el City, l'equip no aconseguia ser la piconadora a la qual té acostumada l'afició. El gol hauria pogut arribar d'hora, és cert, amb una acció de Vicky López, però la jove futbolista, tota sola davant la portera de l'Espanyol, ha enviat una rematada que ha sortit fregant el pal. Poc després, qui hauria pogut encetar el marcador ha estat Aitana Bonmatí, amb un bon xut des de la frontal que ha picat al travesser. Era el segon avís d'un Barça que, durant el primer temps, ha anat de més a menys.

L'Espanyol, sense fer gaire soroll, ha sabut trobar el seu moment. En una falta llunyana, que no semblava gens perillosa, les blanc-i-blaves han aprofitat un descuit de la defensa blaugrana per fer saltar la sorpresa i avançar-se al Johan. Simona ha estat la més múrria i ha sabut batre Cata Coll en la primera acció de perill de les visitants en tot el partit. Sense saber ben bé com, el Barça es trobava per tercer partit consecutiu havent de remuntar. Sota el lideratge d'Aitana Bonmatí, l'equip s'ha posat la granota de treballar per intentar remuntar com més aviat millor, però Kika Nazareth, davantera centre titular en detriment de Pajor, no ha sabut aprofitar l'oportunitat malgrat intentar-ho.

Alexia Putellas i Ewa Pajor, al rescat

El Barça, que també trobava a faltar Patri Guijarro a la sala de màquines, no era prou profund i l'Espanyol, replegat, amb cinc defenses, ha sabut aguantar bé els intents de remuntar de les locals durant el primer temps. A la segona meitat, la pel·lícula canviaria per complet amb l'entrada d'Alexia Putellas, Ewa Pajor i Carolina Graham Hansen. Començava un partit nou, amb un conjunt local bolcat a l'atac davant un Espanyol de Sara Monforte sentenciat cada cop més a treure aigua del vaixell.

La primera a avisar a la represa ha estat Clàudia Pina, amb una rematada per damunt del travesser al minut 50. Era l'avantsala de l'huracà blaugrana que vindria. Finalment, just abans d'arribar a l'hora de partit, la resistència periquita ha caigut i Pajor, amb una rematada de cap al segon pal i l'ajuda inesperada de la portera Romane Salvador, ha firmat l'empat.

Era l'inici d'un vendaval comandat per Alexia Putellas, que cinc minuts després firmaria el segon i tercer gols del Barça en només tres minuts de diferència entre tots dos i espantaria qualsevol fantasma. Poc abans, la capitana blaugrana havia vist com li anul·laven una diana perquè la pilota havia sortit per la línia de fons en l'acció prèvia. El Barça seguiria atacant i atacant i Pina, que abans de marcar toparia amb el travesser, i Aitana Bonmatí se sumarien a una golejada blaugrana que rubricaria Pajor amb dos gols més.

El Llevant Badalona s'imposa al Sevilla

L'altre conjunt català de la Lliga F, el Llevant Badalona, ha guanyat a domicili el Sevilla (0-1) gràcies a un solitari gol de Sonia García i és el quart classificat del campionat amb 13 punts. El Barça és el líder, amb ple de victòries (sis de sis).