El Barça agafa oxigen amb un préstec de 20 milions
El club confirma en la seva memòria que va pagar mes de 150 milions en primes de renovació
BarcelonaEls números del Barça al descobert. El club que presideix Josep Maria Bartomeu ha presentat la memòria econòmica d'aquesta última temporada, en què es reflecteixen els objectius de l'entitat per a aquest nou curs. Tal com va avançar l'ARA, el club ha pagat "primes de fitxatge" per valor de 154 milions. En realitat, són primes de renovació dels jugadors que van millorar la seva relació contractual amb el Barça, 106 a llarg termini (majoritàriament a Messi) i 46 més a curt termini (a Neymar). En la memòria econòmica, aquests 154 milions apareixen com a saldos deutors, diners que s'han avançat als jugadors i s'aniran amortitzant fins al 2021, durant els anys de contracte dels futbolistes que se n'han beneficiat, i que apareixen com a diners per cobrar en el balanç.
Entre les curiositats que apareixen a la memòria hi destaca que el club va demanar un préstec de 20 milions per un termini de sis anys per fer front a les necessitats econòmiques de l'entitat. Molt lluny, això sí, dels 155 milions de crèdit sindicat que es van obtenir en l'anterior mandat.
Una de les novetats és que la Fundació acaba amb pèrdues, 280.000 euros. En part, perquè es van pagar dues indemnitzacions per acomiadament per import de 402.062 euros.
D'altra banda, la memòria econòmica indica que el club ja supera els 1.000 treballadors, comptant també els esportistes. El comitè de direcció creix de 7 a 11 persones, mentre que hi ha més de 450 treballadors que no formen part del personal esportiu.
La compra dels terrenys de Can Rigalt, després del laude arbitral que va sol·licitar Inmobiliaria Mar SL, va suposar al Barça més de 36 milions d'euros, ja que va ser obligat a recomprar els terrenys que havia venut durant l'etapa de Joan Laporta, i el valor raonable d'aquests terrenys fixat per un expert independent és de 8,4 milions d'euros.
Els salaris del futbol base, que inclou el filial, es dupliquen en una sola temporada: de 15,4 milions a 29,3. Gràcies als actes comercials que se celebren a les instal·lacions del club, llogant els espais per a empreses i particulars, es van ingressar 3 milions i mig d'euros.
El Barça va facturar 66 milions gràcies al taquillatge, un creixement del 17,5%. En canvi, van baixar el nombre d'espectadors de mitjana (77.697 per partit) i el nombre d'alliberaments del Seient Lliure (26.870). Al Palau Blaugrana, la facturació va caure un 10%, 1,3 milions, i l'assistència als partits del Barça de bàsquet va baixar en 14 punts, poc més de 4.060 espectadors.