Canvi de versió en el cas d’espionatge de Rosell a Roures

L'expresident ha declarat a la Ciutat de la Justícia per la querella que va presentar el fundador de Mediapro

Arrenca la fase d'instrucció del cas d'espionatge de Sandro Rosell a Jaume Roures
Albert Llimós
06/04/2016
3 min

Hospitalet de LlobregatNou episodi a la Ciutat de la Justícia. Dimarts va arrencar la fase d’instrucció del presumpte cas d’espionatge de Sandro Rosell al soci fundador de Mediapro Jaume Roures. El 5 de febrer passat, l’empresari català va presentar una querella contra l’expresident blaugrana per espionatge industrial, atac a la intimitat i furt amb agreujant de confiança. Una querella que anava també contra l’executiu del Barça Joan Carles Raventós, el mateix club, l’empresa de Rosell Bonus Sport Marketing –que l’expresident es va vendre el 2011– i Robert Cama, antic responsable informàtic de Mediapro, i que segons Roures va intervenir el seu correu electrònic i va accedir a centenars de correus entre el 2009 i 2011, que després facilitava a Rosell, en un entramat en què també participava Raventós.

Dimarts els investigats que van declarar davant la jutge María Ángeles Fernández al jutjat de primera instància número 8 de Barcelona ho van negar tot. El primer a fer-ho, Rosell, que durant gairebé mitja hora –segons va explicar el seu advocat, Pau Molins– va assegurar que Roures li va fer “xantatge”. En una trobada el desembre del 2011, segons va declarar Rosell, Roures li hauria dit que si renovava el contracte dels drets de televisió amb Mediapro no presentaria la querella. En la transcripció de la declaració a què ha tingut accés l’ARA, l’expressió “xantatge” no apareix.

De fet, segons la defensa de l’expresident, és en aquesta trobada del 2011 quan Rosell s’assabenta que Cama –que des del 2007 portava també els temes informàtics de la que havia sigut la seva empresa, Bonus Sport Markting– operava i feia totes les gestions sobre BSM des d’un servidor de Mediapro, on va treballar fins que se’l va acomiadar i va entrar al Barça. “Qui espiava a qui?”, es va preguntar Rosell en aquesta primera jornada, en la qual l’expresident es va negar a respondre a les preguntes de l’advocat de l’acusació Arturo Ventura, i va dir que ell no mirava els correus, que ho feia la seva secretària.

Tant Rosell com Raventós van negar que contractessin Cama per espiar els correus electrònics de Jaume Roures. Un fet que també va assegurar el mateix responsable informàtic del Barça, que encara treballa al club, i que va acudir a la Ciutat de la Justícia amb la seva dona, Laura San José, també investigada. La defensa de Cama, representat per l’advocada Olga Tubau, va sol·licitar mitjançant un escrit la nul·litat de la prova testifical que va presentar Mediapro. Els advocats Cristóbal Martell –que ara defensa el Barça en el cas Neymar– i Bernat Antràs, representant els interessos de l’operador televisiu, es van reunir amb Cama el novembre del 2011, i l’informàtic els va reconèixer que havia enviat correus a Raventós. La part demandant va presentar aquesta testificació, transcrita però sense la gravació, i la defensa de Cama va sol·licitar a la jutge que no s’acceptés aquesta prova perquè l’informàtic no tenia un advocat, es va vulnerar el secret professional i se’l va “coaccionar”. Ahir, davant la jutge, en canvi, a diferència del que havia dit dos cops durant el 2011, Cama va negar el que havia admès davant Martell i Antràs, i va assegurar que no tenia cap acord amb Raventós per enviar-li els correus de Roures.

La instrucció, penal, durarà mesos i encara s’ha de veure qui serà l’encarregat de representar el Barça i Bonus Sport Marketing, que estan citats el 25 de maig. L’advocat del Barça, Román Gómez Ponti, era present a la Ciutat de la Justícia en un nou cas que esquitxa el club blaugrana.

stats