Tenis
Esports 31/03/2013

Andy Murray derrota David Ferrer en la final dels despropòsits (6-2, 4-6, 7-5)

El tenista de Xàbia s'ha vist superat per l'escocès a la final del Masters 1000 en un partit en què hi ha hagut fins a vuit trencaments de servei en l'últim set

M. Molina
2 min
David Ferrer, durant la final del Masters 1000 de Miami

BarcelonaDavid Ferrer ha tingut el partit a les mans, però li ha acabat relliscant la victòria i s'ha quedat sense el Masters 1000 de Miami. L'escocès Andy Murray s'ha imposat en tres sets en un partit irregular de tots dos jugadors, i en què al tercer set hi ha hagut fins a vuit trencaments de servei (6-2, 4-6, 6-7).

El tenista de Xàbia no ha tingut gaire dificultat en el primer set. Ha impregnat velocitat i força a cada pilota en joc i ha aconseguit dos trencaments de servei. Al final, 6 a 2 per a Ferrer.

Tot feia preveure que s'enduria el torneig, però les coses han fet un gir inesperat al segon set. Murray s'ha recuperat a temps i ha començat a imposar el seu joc. Ferrer ja no n'ha tingut prou jugant un bon tenis, sinó que ha hagut de trobar la seva millor versió. Al final, un trencament ha permès que l'escocès s'adjudiqués el set per 4-6.

Vuit trencaments

Tot estava per decidir al tercer i definitiu set, i aquí han començat els despropòsits. Ferrer ha perdut el servei, després l'ha perdut Murray, i un altre cop, Ferrer, Murray, Ferrer i Murray. Sis trencaments consecutius que han deixat el marcador en 3 a 3. No ha sigut fins al setè joc que David Ferrer ha pogut conservar el servei i agafar un avantatge que semblava un petit punt d'inflexió. Tanmateix, i amb 4 a 4, el xabià l'ha tornat a perdre.

Murray servia per guanyar el partit, però novament ha perdut el seu servei. Ferrer no ha fallat i s'ha situat amb avantatge 6-5. I també ha deixat l'escocès contra les cordes en el joc posterior, però ha comès un error de càlcul fatal que li acabaria costant el partit. Amb 30-40 a favor, ha interpretat que una pilota havia sortit fora i ha demanat l'ull de falcó. La imatge ha desmentit el xabienc. La pilota ha tocat la línia, per mil·límetres, però l'ha tocat.

Un cop anímic molt dur per a ell, i una bombona extra d'oxigen i moral per a Murray, que, ara sí, no ha perdonat. Amb Ferrer encara lamentant-se, l'escocès ha guanyat el seu servei i no ha donat opció al 'tie-break'.

stats