L'Alzamora perd la gestió del seu camp després d'haver invertit mig patrimoni en la seva millora
El consistori barceloní ha concedit l'ús del recinte a la Fundació Marcet
BarcelonaDesprés de més de 30 anys de gestió del Municipal de Porta (propietat de l'ajuntament barceloní des del 1992), l'Alzamora Club de Futbol ha vist com el consistori de la capital catalana ha obert un concurs públic per la gestió del recinte. Després d'una primera valoració favorable als actuals responsables, finalment la regidoria d'esports ha concedit la instal·lació a la Fundació Marcet per criteris tècnics. El canvi d'opinió, argumenten des de l'ajuntament, ve provocat per un error de càlcul.
En declaracions a Barcelona Televisió, el president de l'Alzamora, Carlos València, ha manifestat que ""en primera instància, dins del concurs del camp, vam guanyar l'Alzamora a la Fundació Marcet i, en segona instància, per un error de càlcul segons l'ajuntament, va guanyar la Fundació Marcet". El màxim dirigent de l'entitat barcelonina considera que "per a nosaltres això va ser un trasbals perquè no ens ho esperàvem. Fa tres anys vam posar la gespa artificial al camp amb una part del patrimoni del club i tots els diners que teníem els hem invertit al camp en els darrers anys".
Barcelona Televisió va afirmar també que el club i els veïns del barri de Porta s'han organitzat per demanar la continuïtat de la gestió de les instal·lacions. De moment, ja han fet arribar les demandes a la regidora del districte i no descarten organitzar mobilitzacions per defensar l'Alzamora Club de Futbol.
Enduriment de les condicions de gestió dels camps
En els darrers mesos l'ajuntament de Barcelona ha endurit les condicions de gestió de diversos equipaments municipals. Un dels històrics de la ciutat, el Sants, ha marxat de La Bàscula per gestionar el Municipal de l'Energia, recinte propietat de la Generalitat de Catalunya. El motiu, els més de 25.000 euros anuals que l'empresa gestora de La Bàscula demanava per utilitzar les instal·lacions cada temporada. Diversos clubs de la capital catalana s'han vist obligats darrerament a fer equilibris econòmics i de gestió per mantenir els seus recintes. D'altres, principalment a punts perifèrics de la ciutat, s'han acabat concedint a fundacions o entitats gestores esportives i no a clubs dels diferents disctrictes.