"No estem preocupats per les crítiques": els organitzadors de la Copa Amèrica preparen un gran acte per atraure el públic

La competició presenta una gran gala la nit del 10 d'octubre, just abans de l'inici de la final per decidir el campió

3 min
El Luna Rossa i l'INEOS, en acció a la Copa Amèrica

BarcelonaA falta de menys d’un mes per a la fi de la Copa Amèrica de vela, els organitzadors de la competició passen a l’atac. En un acte al Port Olímpic, s’han donat a conèixer els detalls de la cerimònia prevista per al dia 10 d’octubre a les 21 h, just abans de l’inici de la gran final del torneig més antic de la vela mundial. L’espectacle, batejat amb el nom de “Barcelona, far al món”, es farà a la platja del Bogatell, amb retransmissió en directe per TV3, Betevé i La 2.

Després d’unes primeres setmanes en què la competició no ha aconseguit arrossegar gaires espectadors al litoral barceloní, amb debats sobre si s’han destinat massa fons públics a aquest esdeveniment, els organitzadors de la Copa Amèrica volen atraure el públic català amb més de 1.000 drons al cel de la ciutat, pantalles led, llums i música en una cerimònia que servirà per donar pas a la gran final de la competició, on el vigent campió, l'Emirates Team New Zealand, espera rival entre l’INEOS Britannia i el Luna Rossa Prada Pirelli Team italià. De moment, aquests dos vaixells van empatats a un en una sèrie que guanyarà el primer a guanyar-ne set.

La presentació de la gran festa de la Copa Amèrica del 10 d'octubre.

Grant Dalton, CEO de la Copa Amèrica i de l’equip de Nova Zelanda, explicava a l’acte que “aquest concert està dissenyat per mostrar aquests valors alhora que concorre amb records inoblidables de la cerimònia d’obertura dels Jocs Olímpics del 1992, una memòria gravada a la ment de tots els que la van presenciar”. Segons la britànica Leslie Ryan, directora dels esdeveniments, aquesta cerimònia prèvia a la final permetrà canviar la percepció de la competició. “Com és normal, la major part d’espectadors que vinguin de fora ho faran per les finals de les pròximes setmanes. No podem posar les notes a meitat de curs, ja sabíem que l’atenció aniria de menys a més”. Els organitzadors de la competició expliquen a l'ARA que no estan preocupats per les crítiques rebudes, ja que és una competició de llarga durada on "és normal que un dia sense competició hi hagi poca gent a la zona d'aficionats al vespre". La gala del 10 d'octubre, de fet, es pensa com un punt clau per aconseguir engrescar la població de Barcelona.

La cerimònia tindrà una banda sonora ideada, orquestrada i dirigida pel compositor català Albert Guinovart i una direcció escènica de les mans de Hansel Cereza. A més, l’espectacle comptarà amb la col·laboració d’artistes locals de renom mundial com l’Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, l’Escolania de Montserrat, la soprano Sara Blanch i el tenor-pop Arnau Tordera. També es comptarà amb la participació especial dels Castellers de Vilafranca.

Albert Guinovart, compositor i director de la banda sonora de la cerimònia, ha explicat: “Creiem que el contrast entre artistes ens ajuda a amplificar el missatge de l’espectacle i a arribar a un públic transversal, que es podrà sentir identificat amb la imatge que Barcelona i Catalunya volen projectar al món a través de la Copa [Amèrica]”. Les primeres setmanes, des del sector dels hotels i dels restaurants han admès a l'ARA que la Copa Amèrica no acaba d'arrossegar gentades, amb presència desigual d'espectadors a les zones preparades al litoral. Els organitzadors, consultats per l'ARA, es mostren optimistes de poder aconseguir que aquesta sigui l'edició de la Copa Amèrica amb més espectadors presencials a mitjans d'octubre, ja que els dos aspirants a ser a la final, britànics i italians, poden moure prou gent si aspiren al títol. De moment, la Copa Amèrica mou menys gent de l'esperada, tot i que aquest dijous la zona dels equips que competien era plena de gom a gom. Les zones dedicades a espectadors neutrals, menys.

stats