Amb l’objectiu de ser neutres en emissions de CO2 l’any 2027, el grup du a terme diferents iniciatives per evitar el malbaratament alimentari al llarg de tota la seva cadena de valor, és a dir, des del camp a les botigues, amb el propòsit de minimitzar els residus i les emissions de CO2 generades.
• Llavor 8: Donem excedents de fruita i verdura de collita pròpia a la Fundació Espigoladors
• Llavor 85: Donem productes excedentaris que elaborem al nostre obrador o no aptes per a la seva venda a entitats socials. El 2021, hem donat 95.054 kg de producte, per valor de 161.350 €, i una reducció estimada de 238 tones de CO2.
• Implementem diferents procediments per aconseguir ser tan eficients com sigui possible en les necessitats de producte a botiga i d’aquesta manera ens assegurem disposar només de les quantitats de producte necessàries
• Llavor 39: Salvem packs d’aliments amb data de caducitat pròxima amb l’app Too Good To Go. Des de l’any 2020, hem salvat 450.000 packs i evitat l’emissió d'1.125.000 kg de CO2.
• Llavors 57, 62, 66 i 67, 82: Donem aliments frescos i refrigerats amb data de caducitat pròxima a diferents entitats socials del tercer sector com Càritas, Creu Roja, Cuina Altem o Banc d’Aliments. L’any 2021 es van donar productes per un valor de 896.466,38 €, el que suposa un estalvi de 747.055 kg de CO2 equivalent.
• Llavor 79: Oferim als nostres clients la possibilitat de comprar productes amb data de caducitat curta per evitar el malbaratament i reduir residus i la petjada mediambiental de la nostra activitat. L’any 2021 es van vendre 706.578 productes amb un 25% de descompte, la qual cosa ha suposat l’estalvi d'1.713.184 kg de CO2 equivalent.