WATERPOLO
Especials 07/08/2012

La selecció espanyola femenina fa història i jugarà la final olímpica contra els Estats Units

Les noies de Miki Oca han derrotat les hongareses a les semifinals per 10-9, amb un gran partit d'Anni Espar

T.p.
Roser Tarragó, celebrant un gol durant les semifinals

BarcelonaLa selecció espanyola femenina de waterpolo, formada majoritàriament per jugadores catalanes (9 de les 13 convocades), jugarà la final olímpica contra els Estats Units després de derrotar les hongareses per 10-9. Aquesta és la primera participació d'Espanya en un torneig de waterpolo femení, però les noies de Miki Oca han confirmat les bones sensacions dels darrers mesos.

Liderades pel braç d'Anni Espar, autora de quatre gols i dues assistències, Espanya ha dominat sempre. Al final del primer quart guanyava 2-1, però al segon ha fet una estirada: 4-1, 5-2 i 7-3, gràcies als gols d'Espar i Ona Meseguer. Hongria, però, ha demostrat caràcter i ha arribat al descans perdent només de dos gols (7-5), marcats en els darrers segons. Al tercer quart ha aparegut la figura de la jove Roser Tarragó, que ha anotat dos gols. I els dos gols de coixí que duien s'han mantingut també durant un darrer quart amb pocs gols i molta tensió. El darrer gol hongarès, en l'últim segon, no ha fet patir l'equip espanyol.

La final serà dijous a les 21.00 contra els Estats Units, que ha derrotat Austràlia a la primera semifinal per 11-9.