Contingut patrocinat

Viatjar, una passió sense data de caducitat

Amb la mirada posada a la tardor i amb ganes de fugir de la calor Viatges Eurovacances us planteja diferents destinacions per poder continuar somiant. Si ja heu tancat les vostres vacances d’estiu, és el moment de tornar a obrir l’agenda i planejar alguna escapada aquest mes d’octubre

Redacció
5 min
Japó

El principi de la tardor és ideal per viatjar. Hi ha països on tot just comença la primavera, alguns on la temporada de pluges es dona per finalitzada i es tracta d’una època potser no tan massificada com el període estival. Tot i que, tot sigui dit, actualment tant els cicles meteorològics com els vacacionals ja no estan tan definits.

Viatjar en grup és una manera d’enriquir encara més el que ens aporta un viatge. Als nous paisatges, història, cultura, vivències, colors, olors i gustos se suma l’aportació personal de cada membre del grup i, si a més a més estem acompanyats d’un guia, hi ha un salt qualitatiu important. És per això que Eurovacances, agència de viatges amb més de 35 anys d’experiència, elabora els seus itineraris pensats per a petits grups, sigui de gent que no es coneix com de nuclis familiars o d’amics. Itineraris arreu del món, amb guia des de Barcelona, amb totes les excursions, visites i àpats inclosos per tal que l’únic objectiu del viatge sigui gaudir-lo.

Voleu un viatge en què la diferència cultural ens sorprengui? Amb Viatges Eurovacances teniu dues opcions aquest octubre: Corea del Sud i el Japó. La cultura de Corea del Sud és una fascinant combinació de tradició i modernitat en què els antics costums conviuen amb les tendències més innovadores del món actual. Influïts profundament pel confucianisme sobretot pel que fa als valors familiars i les estructures jeràrquiques, ens trobem amb una potència tecnològica amb una de les connexions a internet més ràpides del món, líder mundials en la indústria de la bellesa i cura de la pell, amb una gran varietat de productes innovadors i tendències en maquillatge. Tot això gràcies a un sistema educatiu competitiu i intens amb una arrelada cultura del treball. Al Japó ens trobem un contrast semblant, en què les tradicions antigues i les influències ultramodernes la converteixen en una cultura rica, diversa i única al món. El Japó és líder mundial en robòtica i tecnologia, i ciutats com Tòquio són conegudes per la seva avançada infraestructura i innovació tecnològica pel que fa a urbanisme. Un clar exemple de contrast ens porta a la vestimenta: el tradicional quimono conviu amb les tendències de moda més avantguardistes. Aquests extrems els veurem envoltats d’una natura excepcional que precisament a l’octubre cobra una importància especial gràcies a les tonalitats ocres, vermelloses, groguenques del canvi de color de les fulles a la tardor.

Bolívia

Si el que voleu és aprofitar les dates i descobrir el nord de l'Àfrica quan la calor no és tan pesada, aquesta agència us planteja tres escapades. La primera seria a Egipte. El seu llegat cultural i científic ha influenciat moltes de les civilitzacions posteriors i la majestuositat de la seva arquitectura no us deixarà indiferents. Eurovacances us proposa un recorregut de nou dies durant els quals, entre d’altres, deixar-se seduir per l’atractiu caos del Caire i navegar a bord del creuer Sonesta Star Goddes de Luxor a Assuan, pel Nil, l’artèria essencial des de l’antiga civilització egípcia fins a l’actualitat, que ha modelat la seva economia, cultura, religió i estructura social durant segles. La segona escapada seria a Tunísia. Descobrir la zona arqueològica de Dougga, recórrer amb vehicles 4x4 la gorja de Mides, contemplar paisatges recreats en pel·lícules com La guerra de les galàxies i veure les cases troglodites de Matmata són algunes de les seves propostes durant el viatge. L'última escapada al continent africà és al Marroc, amb noms tan suggeridors com la Perla Roja del Sud (Marràqueix) o la Ciutat Blava (Xauen), noms que evoquen els contes populars d’origen àrab de les Mil i una nits. Al Marroc, un must, dormir en un campament situat al bell mig de les dunes d’Erg Chebbi: Viatges Eurovacances us hi porta.

Canviant de registre. Per què no viatjar a un país tan espectacular com Bolívia? I és espectacular no només per la diversitat dels seus espais naturals sinó també perquè compta amb 40 grups ètnics diferents. En aquest país que no té cap sortida al mar, la bellesa natural recau en la serralada dels Andes, en l’Altiplà andí, l’Amazònia i sobretot en l’espectacular salar d’Uyuni, el desert de sal més gran del món. Situat a 3.650 metres sobre el nivell del mar es va formar aproximadament fa 40.000 anys com a resultat de l’evaporació dels llacs prehistòrics Michín i Tauca, que van deixar capes de sal i altres minerals que poden arribar als deu metres de gruix. L’estat Bolivià fa anys que protegeix els seus espais naturals i fa esforços per mantenir vives les creences indígenes i conservar el seu patrimoni monumental. Us convidem a no perdre-us les poblacions de Sucre i Potosí, totes dues Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Altres opcions sense anar gaire lluny i quedant-nos a Europa. Viatges Eurovacances us proposa dues escapades. D’una banda, un clàssic amb encant, el viatge de set dies a Bretanya i Normandia, en què us submergireu de ple en diferents etapes de la història del continent i que compta amb la visita de l’emblemàtic Mont-Saint-Michel. Ja tocant al mar Negre, a la península balcànica, us obre les portes de Romania. Si bé gairebé tothom en té una referència gràcies a la llegenda de Vlad l’Empalador, més conegut com a comte Dràcula, novel·lat per Bram Stoker, Romania és un país ric no només en llegendes sinó també en història, cultura i bellesa natural, que podrem contemplar en l’impressionant entorn dels monestirs com el de Sucevita o el de Moldovita (UNESCO) situats al nord del país.

Tunísia.

Fugint del continent europeu i de l’incipient canvi de temperatura, els mesos d’octubre i novembre són propicis per viatjar al sud-est asiàtic. L’actual Myanmar, ha anat guanyant popularitat com a destinació turística gràcies als seus tan diferents i espectaculars paisatges, història i cultura. La planura de Bagan acull milers de temples i pagodes antigues; imprescindible la posta de sol des de dalt d’un d’ells per gaudir d’un espectacle únic. Com també ho és passejar pel pont U Bein, el pont de teca més llarg del món, situat a Mandalay. Conèixer la cultura local és obligat si volem descobrir realment un país; deixeu-vos sorprendre pels mercats flotants del llac Inle, on els birmans venen els seus productes directament des de les barques, o bé contempleu la tècnica de pesca dels pescadors locals, impulsant la barca amb una sola cama. Sense deixar Indoxina, aquesta agència de viatges que compta amb tres oficines, a Barcelona, Granollers i Girona, proposa redescobrir Tailàndia. El país de l’etern somriure va ser pioner del turisme al sud-est asiàtic i va desenvolupar la seva infraestructura turística amb una xarxa de transport eficient, aeroports internacionals i una àmplia gamma d’opcions d’allotjament, que va des d’hotels de luxe fins a hostals més econòmics. Eurovacances us proposa visitar Tailàndia per conèixer la seva vibrant i dinàmica capital, Bangkok, i l’arquitectura dels diferents temples de la ciutat històrica de Chiang Mai, però també descobrir i viure els paratges naturals no tan coneguts del Parc Nacional de Khao Sok o de les platges de Khanom, ja al golf de Tailàndia, en un país on estan potenciant molt el turisme sostenible, amb grans iniciatives per preservar els seus recursos, tant naturals com culturals.

No deixeu passar cap oportunitat per fer realitat els vostres somnis. El món us espera!

Si voleu saber més detalls dels viatges d’Eurovacances us podeu apuntar a la seva newsletter per estar al dia de les seves novetats, consultar tota la seva programació a la web www.viatgeseurovacances.net o bé adreçar-vos a qualsevol de les seves tres oficines.

stats