El Vi Novell 2023, un vi amb ànima que és tot un homenatge
El Celler Masroig aposta per un producte de temporada, fresc, afruitat i molt expressiu
El MasroigLa nova anyada de l’emblemàtic Vi Novell del Celler Masroig ja està a la venda. La imatge d’aquest Vi Novell 2023 gira al voltant de la celebració de la primera collita i tot el que implica per als elaboradors en general i per al poble del Masroig en particular. Celebrar, compartir, estimar... conceptes a transmetre a través d’un disseny juvenil, informal i cridaner, que trenca amb l’estil que s’havia seguit fins ara des del celler. A més enguany, per primera vegada, el disseny de l’etiqueta ha estat escollit a través d’un concurs obert a estudiants, professionals i aficionats al disseny. Va guanyar Martí González Monés, estudiant d’arquitectura del Prat de Llobregat, d’entre les gairebé 200 propostes rebudes.
Elaborat amb un cupatge de garnatxa (80%) i carinyena (20%), el Vi Novell 2023 és un vi més que jove, un vi de temporada, fresc, afruitat i molt expressiu. Amb un intens vermell cirera, presenta aromes de fruita vermella com ara maduixes, mores i gerds, que es complementen amb notes làctiques i un fons final de regalèssia. Un cop en boca, és un vi fresc i agradable. Una explosió de fruita que envolta tota la boca. Vellutat i amb un postgust llarg, és un vi que pot acompanyar qualsevol àpat, però que sobretot marida a la perfecció amb l’embotit i amb els productes de temporada tardorenca, com ara els bolets i la carabassa.
El Vi Novell no és només vi, és una manera de donar la benvinguda a la nova collita i de celebrar el final de la verema. Un homenatge a la cultura i la tradició. L’espinjolament de la bota es porta a terme des de fa generacions, coincidint al calendari amb la celebració de Sant Martí.
El Vi Novell és el primer vi de la temporada. Un cupatge amb garnatxa i carinyena, molt fresc i afruitat, que convida a beure’l de manera informal i sense complexos. Un vi que pot acompanyar tota mena d’àpats i que marida molt bé amb embotit, però també amb productes típics de la tardor, com ara els bolets i la carabassa.
Èxit de la Festa del Vi Novell
La tradicional Festa del Vi Novell del Celler Masroig, pioner en la recuperació d’aquesta tradició catalana que celebra des de fa catorze anys, va comptar dissabte amb l’apadrinament del grup Gertrudis, que van ser els encarregats d’espinjolar la bota i inaugurar tot un vespre de celebració en què el punt musical va anar a càrrec de la formació vallenca i la seva rumba catalana. Fins a 800 persones van participar a la Festa del Vi Novell.
La festa va arrencar a la plaça del Celler Masroig amb el concert de Mano’s Rock, que van escalfar l’ambient abans del pregó dels padrins i l’espinjolament de la bota, i va continuar amb el concert de Gertrudis a partir de les 22.00 h. Al llarg de la nit, els assistents van poder gaudir de la nova anyada del Vi Novell així com del nou oli del raig, degustant també l’oli de la nova collita.
I, a més, tapes gastronòmiques de proximitat, amb oferta també per a vegans, i una proposta fotogràfica perquè tothom pogués emportar-se a casa un record de la festa d’enguany del Vi Novell del Celler Masroig.
El Celler Masroig es va fundar el 1917. El celler és una cooperativa integrada per diferents famílies de pagesos i ha viscut un creixement exponencial els últims anys. També és un dels responsables de la recuperació d'aquesta antiga festa, que organitzen des de ja fa catorze anys. Durant tot aquest temps la festa ha comptat amb l’apadrinament de diferents figures del món de la cultura i la comunicació, com ara Joan Reig, bateria d’Els Pets; Aina Clotet, actriu; Bibiana Ballbé, presentadora de televisió; o el grup musical Ginestà en la darrera edició. Aquest any es va celebrar el dissabte, 11 de novembre, coincidint amb el dia de Sant Martí, data oficial en què tradicionalment s’enceta el Vi Novell.
Nota de Tast de Vi Novell 2023
- • 80% garnatxa, 20% carinyena
- -El Vi Novell 2023 és un vi 100% de maceració carbònica, és un vi jove i molt expressiu, que busca un perfil afruitat tant en nas com en boca i de fàcil consum.
- -És un vi que s'aconsella consumir a 16 °C.
- -Maridatge: ideal per beure a copes, en aperitius amb unes olives patates fregides i fuet, també com a entrant amb marisc, peix blanc, pastes, pizzes o amanida. Però, sobretot, ideal per compartir, de vegades fins i tot amb un mateix.
- • Visual
- -És de color vermell cirera brillant amb un rivet violaci. Té una capa mitjana baixa.
- • Nas
- -El seu nas és d'intensitat alta, de fruita vermella com maduixes, mores, gerds, notes làctiques, i un fons final de regalèssia.
- • Boca
- -En boca és fresc i agradable, té un inici molt expressiu amb la fruita que trobem en nas, fruita vermella. A mitja boca és embolcallant i al final té un taní molt fi que l'acompanya en una persistència llarga i una sensació vellutada.