Ensenyament

Èxit de la Facultat de Medicina de la UdG en resultats acadèmics i inserció laboral

El 86% dels estudiants que aspiraven a plaça MIR l'han obtingut, percentatge que se situa entre els deu més elevats de l'estat espanyol

Una classe a la Facultat de Medicina de la UdG.
Universitat de Girona
22/09/2024
2 min

El grau en medicina de la Universitat de Girona (UdG) s'estructura entorn de l'aprenentatge basat en problemes (ABP), una metodologia docent que enfoca l'aprenentatge com un procés actiu en què l'estudiant construeix el coneixement a partir de l'anàlisi de casos i problemes reals. Aquesta metodologia fomenta el desenvolupament de competències essencials per a la pràctica mèdica, com ara el treball en equip, les habilitats comunicatives, la identificació i gestió de problemes, així com la capacitat d'adaptar-se a situacions d'incertesa.

El ninot "Narcís", que els estudiants utilitzen per fer classes pràctiques

La Facultat de Medicina de la UdG ofereix un enfocament transversal i multidisciplinari, combinant aspectes bàsics, clínics i psicosocials dins d'una mateixa unitat d'aprenentatge. A més, els estudiants tenen l'oportunitat de participar en classes d'anglès mèdic, mòduls en anglès i pràctiques a l'estranger, per augmentar la seva competència en aquesta llengua dins del context professional. Aquest èxit provoca que any rere any creixi la demanda d’estudiants que volen cursar aquests estudis a Girona en primera opció. Aquest any han estat 307. Conjuntament amb infermeria, són els graus més sol·licitats. La Facultat ofereix 92 places anualment a primer curs. El curs passat es va incrementar en 12 places al novembre. 

Des de la seva creació el 2008, la Facultat de Medicina de la UdG ha esdevingut una de les primeres de l’estat espanyol a utilitzar l'ABP com a principal mètode docent. L'aplicació d'aquesta metodologia ha contribuït a l'èxit del grau en medicina, amb una alta satisfacció entre els alumnes, bons resultats en l'examen MIR i una bona inserció laboral dels graduats. En l’enquesta sobre inserció laboral i avaluació global que realitza l’Agència de Qualitat Universitària cada tres anys, les dades que obté el centre són molt bones: el 94,6% dels graduats en medicina repetiria centre i el 81,1% tornaria a estudiar medicina. La taxa de rendiment acadèmic supera el 95% dels enquestats. Cal destacar que ja han arribat a la Facultat com a professors associats antics estudiants del grau.

D’altra banda, en relació amb el MIR, aquest any el 98% ha superat la nota i el 86% dels estudiants de la UdG que s’hi han presentat han obtingut plaça. El percentatge d’aspirants amb lloc assignat se situa entre els deu més elevats d’Espanya, i és la Facultat que ha obtingut més bons resultats de Catalunya. De fet, fa quatre anys un estudiant de Girona es va situar entre les deu millors notes de tot l’Estat, concretament en sisena posició, i en fa vuit una estudiant va obtenir el vuitè millor resultat.

La Facultat està situada al Campus Centre de Girona, compartint edifici amb la Facultat d’Infermeria, i en un futur es preveu que formi part del Campus de la Salut que es projecta  a Salt, on confluiran assistència, recerca i coneixement. El fet de convergir en un mateix espai infraestructures i talent generarà sinergies positives tant per a la formació i l'aprenentatge dels alumnes com dels professionals, facilitarà la captació de talent investigador d’arreu del món i generarà emprenedoria.

stats