Contingut patrocinat

Tres motius per redescobrir el Zoo de Barcelona

La cura dels animals, la implementació de més espais salvatges i la missió conjunta de preservar la biodiversitat del planeta, les raons per les quals fer-te membre del Zoo Club

Redacció
3 min
Fes-te membre del Zoo Club per redescobrir el Zoo de Barcelona i gaudir d'avantatges tot l'any amb el Passaport de Natura.

El Zoo de Barcelona, un espai ple de vida per redescobrir, continua transformant-se cap a una casa de conservació de la biodiversitat del planeta, recerca científica i sensibilització cap als animals, amb el benestar animal com a prioritat. Circuits educatius per sensibilitzar els infants i adolescents, i nous espais per protegir els animals en perill d'extinció, són algunes de les novetats que ha anat implementant el Zoo de Barcelona, que cada dia es reinventa per dur a terme la tasca de conservació de la fauna alhora que cuida tots els seus habitants.

Cuidadors i cuidadores fan de guies per explicar en quines situacions viuen, quina és la seva realitat diària i què pot fer la humanitat per preservar-los. Segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, més de 30.000 espècies d'animals estan en perill d'extinció. Una xifra que, malauradament, creix cada any. Davant d'aquesta situació, el Zoo utilitza l'eina més poderosa per conscienciar i canviar el món: l'educació.

Us expliquem els tres motius per anar a redescobrir el Zoo i fer-te membre del Zoo Club per poder gaudir d'avantatges tot l'any.

Una família visitant la zona de les girafes al Zoo de Barcelona

1. La cura dels animals com a prioritat

Fa anys un zoo era més una atracció pensada per a l'entreteniment que una institució que vetllés pel bé i les necessitats dels animals. Però això és cosa del passat perquè, des de fa uns anys, la majoria d'aquests espais s'han tornat rellevants, i fins i tot imprescindibles, per poder preservar tota la biodiversitat del planeta. El 2019 el Zoo de Barcelona va aprovar un pla per reformar-se i per estar cada cop més alineat amb el seu objectiu principal: la conservació i la cura de les espècies per sobre de tot. Per això, s'han compromès a reduir el nombre d'espècies i a prioritzar les més properes en el territori i també les que estan en risc d'extingir-se, fomentar actuacions per frenar la desaparició d'espècies, crear nous espais per reproduir millor com viuen i fomentar els valors ambientals en tothom que hi vagi. Les explicacions recorden de manera molt assertiva què és el que hem de fer perquè tota la fauna visqui en harmonia amb nosaltres.

Tres girafes menjant al Zoo de Barcelona

2. Més espais i ben salvatges

Els animals més salvatges i els que estan en perill d'extinció necessiten que els tractin com reis de la selva que són. Gràcies al pla de remodelació del 2019, hi ha més espais que mai per recrear a la perfecció els entorns on viuen animals tan carismàtics com els dragons de Komodo o alguns invertebrats.

La visita permet passejar pel circuit interpretatiu de la sabana del Sahel, una bioregió de l'Àfrica que es troba en perill pel canvi climàtic, i entendre com funciona tota la xarxa d'animals, com es relacionen entre ells, mentre es connecta amb la seva experiència. El visitant trobarà grans mamífers i altres espècies més petites. L'experiència està plena de rugits de lleó, tant de terra com marins, i permet sumar-se, a l'hora de dinar, als lleons marins per veure què és el que els sembla tan deliciós.

La visita al Zoo de Barcelona permet passejar pel circuit interpretatiu de la sabana del Sahel

Al laboratori d'invertebrats expliquen les curiositats més invisibles sobre aquests rèptils. L'experiència permet descobrir com viuen i quina funció tenen en tot el sistema mediambiental. I aquests recorreguts són només un exemple, ja que es poden descobrir molts altres ecosistemes. Anar el zoo es convertirà en una experiència salvatge, divertida i profitosa per reflexionar sobre com tractem la natura.

3. Una missió conjunta: preservar la biodiversitat del planeta

El Zoo Club ja té més de 84.000 membres que estimen la natura i s'impliquen en la seva protecció d'una manera emocionant i divertida. I també compta amb les aliances de diverses organitzacions animalistes i mediambientals perquè el Zoo es transformi cada cop més mentre es manté coherent amb la seva missió: millorar la vida dels animals i les espècies.

La recerca, que també és part del nou model de Zoo, es fa braç a braç amb els principals centres d'investigació en biodiversitat del país amb objectius molt clars: la conservació de les espècies, el benestar animal i els estudis sobre la cognició. Són recerques amb molta ètica. A més, el Zoo ha dissenyat un programa educatiu per a escoles i instituts, alineat amb el currículum en la defensa del medi ambient i el respecte per la biodiversitat amb l'objectiu que les noves generacions creixin conscienciades i amb esperit de lluitar per un món millor.

Un grup de flamencs al Zoo de Barcelona
Fes-te membre del Zoo Club i gaudeix d'avantatges tot l'any

Amb el Passaport de Natura ja consolidat, adreçat a membres del Zoo Club, es pretén fomentar el coneixement de la biodiversitat i de la preservació del planeta d'una manera divertida, amb una oferta d'activitats diferents amb què gaudir de la natura, aprenent, i de molts més avantatges. El Zoo Club és sinònim d'estar en contacte amb la natura i els animals els 365 dies de l'any. El carnet té una durada de dotze mesos i permet entrar lliurement al Zoo de Barcelona a través de l'accés ràpid, sense haver de fer cues.

Fes-te membre per gaudir de descomptes dins i fora del parc, i tenir accés exclusiu a la revista digital del Zoo. T'hi apuntes? Sigues part de la solució i ajuda'ns a conservar la biodiversitat del planeta.

stats