Torna el festival Fixing the Future, amb caps de cartell com Brian Eno, Gabriela Bucher o Martina Puigvert

Els dies 10 i 11 de desembre es reuniran al CCCB més de 50 ponents internacionals, amb més de 50 idees i projectes que inspiren el canvi

Imatge d'una edició precedent del festival
2 min

El present sempre ha marcat les societats en què vivim. Els reptes del dia a dia, el moment immediat, han acabat condicionant la manera com vivim. Però això no ens pot fer oblidar que cal alçar la mirada, que cal aixecar el cap per mirar cap al futur i ser capaços de plantejar-lo, especialment quan hi ha necessitats de canvi. Per exemple, el futur pot ser sostenible i just? La nostra roba és ètica? Ens salvarà la creativitat? Com podem protegir els oceans?

Són algunes de les preguntes que s'abordaran  els propers 10 i 11 de desembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) durant la 3a edició del festival Fixing the Future, organitzat per l’Atlas of the Future i Som* La cultura de tots, i que reunirà més de 50 experts internacionals, en canvi climàtic, biodiversitat, alimentació i moda sostenible, art i cultura, urbanisme i mobilitat. És una cita única, amb dos dies de xerrades, taules de debat, tallers i projeccions, per aquells que volen canviar el món de la mà de veus expertes que afronten els reptes del nostre futur amb projectes pioners, solucions creatives i idees revolucionàries. I serà el retorn a la presencialitat del festival, que després de les exitoses edicions del 2018 i el 2019 va viure l'any passat una edició virtual a causa de la pandèmia.

Els principals ponents, o FutureFixers, d'aquesta edició són Brian Eno, estrella de la música i defensor del clima, Marina Testino, influencer de la moda sostenible i activista, Gabriela Bucher, que treballa per la justícia climàtica al capdavant d'Oxfam, Ece Temelkuran, la ploma més punk de Turquia, Kennedy Odede, el transformador dels barris marginals de Kenya, i Martina Puigvert, innovadora amb la “gastronomia circular” des del restaurant Les Cols d’Olot. La llista completa de ponents la podeu trobar en aquest enllaç.

Imatge d'ambient en una edició precedent

El programa d’aquesta 3a edició inclou més de 100 projectes reals, més de 50 experts internacionals, més de 10 tallers, projeccions i sessions de networking, tot ampliant la seva oferta respecte les edicions anteriors i flexibilitzant l’elecció del visitant. Es poden adquirir entrades per als dos dies, d'abonament complet, només per al primer dia, el divendres 10, o només per al segon dia, el dissabte 11.

Fixing the Future va néixer l’any 2018 impulsat per l’Atlas for Future i Som* la cultura de tots amb la voluntat de crear un espai de reflexió per a un futur que pateix esquerdes en diversos àmbits. Al planeta Terra hi estan passant moltes coses (canvi climàtic i els seus moviments juvenils, la moda ètica i justa o l’emergència social), i la pandèmia de la COVID19 no ha fet sinó evidenciar-les amb més força. Ara més que mai es necessiten espais que fomentin la inspiració, la creativitat i l'aprenentatge i que siguin motors de canvi per reimaginar un futur millor.

Al capdavant del projecte hi ha dues figures destacades, la fundadora i comissària, Cathy Runciman, i la directora, Silvia Brandi.

El festival compta amb el suport d’Holaluz, d’Aigües de Barcelona i de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i té la col·laboració d'Oxfam Intermón, SPARK, el Centre de Cultura Contemporània CCCB i Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030.

stats