Guardons
Especials27/09/2022

‘Symphony’ guanya un dels Premis del Patrimoni Europeu

El projecte, impulsat per la Fundació ”la Caixa” en col·laboració amb Gustavo Dudamel, rep un dels European Heritage Awards, promoguts per Europa Nostra i la Unió Europea

Redacció
i Redacció

El projecte Symphony, impulsat per la Fundació ”la Caixa” en col·laboració amb el director Gustavo Dudamel i amb direcció d’Igor Cortadellas, ha recollit un dels premis europeus de patrimoni European Heritage Awards - Europa Nostra Awards, promoguts per l’organització Europa Nostra i la Unió Europea. Els impulsors de la distinció, emmarcada en la categoria d’Educació, Formació i Habilitats, destaquen que la música clàssica és un element important del patrimoni cultural europeu i argumenten: “El valor únic de Symphony és fer que aquest patrimoni estigui disponible per a tots a través d’una experiència molt agradable utilitzant una tecnologia puntera”.

El guardó es va lliurar en una cerimònia que va tenir lloc dilluns passat a l’Òpera Estatal de Praga i que, a més, va servir per commemorar el vintè aniversari dels premis. Durant la gala, Symphony va rebre també el guardó Grand Prix, que decideix el conjunt dels guardonats d’entre tots els reconeixements.

Cargando
No hay anuncios

L’octubre de l’any passat, Symphony va ser guardonada al 40 Vancouver International Film Festival (VIFF Immersed 2021) amb el Best Cinematic Live Action Award. A més, a finals de setembre va rebre una menció especial al Guanajuato International Film Festival, a Mèxic. El juliol del 2021, el curtmetratge va quedar finalista al Festival Internacional de Cinema de Canes, en el circuit VeeR Future Award - Cannes XR - Marché du Film, on es presenten films de realitat virtual. A més, va obtenir la Distinció a l’Excel·lència en disseny de so del Festival of International Virtual and Augmented Reality Stories (FIVARS).

Espai permanent

La pel·lícula immersiva i panoràmica ha estat també finalista al Melbourne International Film Festival, al ShorTS International Film Festival de Trieste - Maremetraggio i a l’AIXR International VR Award. Així mateix, la pel·lícula panoràmica ha estat finalista al Hawaii International Film Festival, on es projectarà els dies 20 i 21 de novembre; a l’International Short Film Festival of Cyprus, i a l’AMUA. Festival de Curtmetratge Musical d’Hondarribia. El projecte també ha resultat escollit a la llista llarga del Classical Next Innovation Award.

Cargando
No hay anuncios

En aquests moments l’experiència Symphony es pot veure en un espai permanent habilitat a CaixaForum Barcelona, amb reserva prèvia d’entrades, i l’experiència inclou una arquitectura específica per viure aquesta immersió amb una qualitat millorada. També es pot veure al Paseo de la Victoria de Córdoba, on actualment fa parada l’exposició itinerant fins al 25 d’octubre.

El projecte, estrenat el 15 de setembre del 2020  a CosmoCaixa Barcelona amb un gran èxit de públic i també de crítica, proposa als espectadors una manera del tot inèdita de viure i gaudir la música clàssica. Per primera vegada, els espectadors es poden situar al bell mig d’una orquestra simfònica en una experiència immersiva capdavantera a partir de tecnologia de realitat virtual. Aquest projecte singular va engegar el setembre del 2020 una gira que recorrerà un centenar de ciutats d’Espanya i Portugal durant deu anys. De moment ja ha visitat Madrid, Màlaga, Valladolid, Toledo, Santander, Castelló, Alacant, Granada, Múrcia i Pamplona.

Cargando
No hay anuncios

El punt de partida del projecte, en el qual s’ha treballat durant més de quatre anys, era parlar del poder emocional de la música des d’un vessant divulgatiu. La Fundació ”la Caixa” va apostar des del primer moment per la realitat virtual com la millor manera d’explicar aquesta història. La tecnologia més puntera ha facilitat allò que d’una altra manera no hauria estat possible: seure al costat dels violins en una gran orquestra simfònica mentre interpreten Beethoven. La voluntat és poder seduir tot tipus de públic, també qui ja és coneixedor de la música clàssica.