Contingut patrocinat

El projecte solar de Sant Fruitós ja suma més de 30 inversors locals i el 25% del seu finançament total

El projecte, que es troba ja en fase de construcció, és l'únic parc solar bonificat amb tarifa REER (règim econòmic d'energies renovables) de Catalunya

Redacció
3 min
Peu de foto

El projecte solar de Sant Fruitós és una oportunitat singular per als veïns, empreses i institucions de Sant Fruitós de Bages, la Catalunya Central i tots els municipis situats en un radi de fins a 60 km de la planta. La campanya de participació col·lectiva va començar el 18 de juny i oferirà una rendibilitat anual al 6,5% en un període de 5 anys amb pagaments d'interessos trimestrals als inversors.

Després de l'èxit de la presentació del projecte a l'Espai de Cultura a Sant Fruitós de Bages, el 23 de juliol, Aspiravi, juntament amb Km0 Energy –desenvolupador català especialitzat en projectes fotovoltaics de generació distribuïda de mitjana escala–, tornarà a realitzar una presentació del projecte a l'Arxiu Comarcal del Vallès Occidental, a Terrassa, a les 19 hores.

Els veïns podran conèixer de primera mà les característiques del projecte, destacant que és l'únic projecte que ha resultat adjudicatari d'una tarifa fixa d'energia de subhasta REER a Catalunya, i que està promogut pel productor independent d'energia Aspiravi, empresa propietat de 96 municipis flamencs amb un model de desenvolupament d'impacte social positiu, alineat amb els interessos dels territoris on se situen els seus projectes.

Els interessats a participar en el finançament col·lectiu podran invertir des de 500 euros fins a 60.000 euros. La campanya està oberta fins al pròxim 15 d'agost o fins a aconseguir l'objectiu de finançament.

El 23 de juliol Aspiravi, juntament amb Km0 Energy, presentarà el nou projecte solar a l'Arxiu Comarcal del Vallès Occidental, a Terrassa, a les 19 hores

El règim econòmic d'energies renovables afegeix molta seguretat a la inversió en tenir un preu tancat per a la venda d'energia adjudicat per l'estat, la qual cosa permet tenir uns ingressos estables durant els primers dotze d'anys d'operació del projecte.

Podran invertir en aquest projecte totes les persones i empreses amb domicili fiscal en un radi de 60 km de Sant Fruitós de Bages que inclou la Catalunya Central, les comarques del Vallès Oriental i Occidental, l'Alt Penedès, la Segarra, el Garraf, part dels municipis de les comarques del Maresme, la Selva, el Baix Penedès, la Conca de Barberà i l'Alt Camp, així com l'àrea metropolitana de Barcelona, que engloba 36 municipis limítrofs.

El finançament del projecte, que es troba en fase de construcció, evoluciona positivament i compta ja amb més de 30 inversors locals que sumen més del 25% del finançament del projecte, és a dir, 150.000 euros dels 600.000 euros que ha de recaptar el projecte.

Consisteix en una instal·lació fotovoltaica de 2,93 MWp de potència amb seguiment a un eix, i ofereix una rendibilitat anual del 6,5% en un període de 5 anys amb pagaments d'interessos trimestrals, en què es recupera el capital invertit en l'últim pagament per maximitzar aquests interessos.

Descobreix el projecte solar de Sant Fruitós de Bages a l'Arxiu Comarcal del Vallès Occidental, a Terrassa

Participació social i energia local.

Aquest projecte representa un exemple pioner en fer partícip la població local dels beneficis econòmics del projecte prioritzant la inversió entre la població més pròxima a la planta solar.

La participació activa dels ciutadans i les empreses privades en aquests projectes no només fomenta la inversió local i el desenvolupament econòmic, sinó que també assegura que les comunitats es beneficiïn directament de les iniciatives sostenibles. En involucrar la societat en la inversió i desenvolupament d'energies netes, s'enforteix el compromís col·lectiu cap a la transició energètica i es promou una major consciència i responsabilitat ambiental.

Iñaki Muñiz, director d'ASPIRAVI Spain, explica que estan "molt orgullosos d'estar ja construint un projecte que, en cohesió amb el territori, ofereix a la ciutadania la possibilitat de participar directament dels seus beneficis econòmics i que contribueix a la descarbonització de Catalunya amb energia renovable d'origen local". Per la seva banda, el CEO de Fundeen, Nacho Bautista, diu "A Fundeen creiem fermament que la transició energètica ha de ser un esforç col·lectiu en què ciutadans, empreses i governs treballin junts per aconseguir un futur més net i responsable".

stats