Pollastres a l'ast amb vistes de luxe al Barri Vell de Girona

La rostisseria gurmet Coquette, amb un menjar clàssic però desenfadat, dona una nova vida a l'emblemàtic local del Cau del Llop

La terrassa de la rostisseria gurmet Coquette, amb vistes a pont del Galligants i el passeig Arqueològic, a Barri Vell de Girona
Redacció
23/10/2024
3 min

GironaÉs, sens dubte, el rei dels diumenges. Podríem dir fins i tot el rei de les escapades a la platja, d'un dia a la piscina, de les trobades amb la família o els amics. Un plat que fa festa i que ens deslliura d'embrutir la cuina. Parlem del pollastre a l'ast, un clàssic que, lluny de perdre adeptes, els darrers anys diferents restaurants de nivell han decidit convertir-lo en una de les seves receptes estrella. És el cas de Coquette, la rostisseria gurmet nascuda a la Costa Brava, que acaba de fer el salt a Girona ciutat per fer d'ambaixadora del bon pollastre a l'ast en un escenari de luxe: el Barri Vell.

  • Especialitzats en esmorzars amb cafè i torrades, cerveses artesanals, vermut, pollastres a l'ast, croquetes, macarrons i canelons.

El nucli antic de Girona ha viscut, d'ençà de la pandèmia, una revolució gastronòmica de primera divisió. Però no tenia als seus carrers cap oferta similar: un espai sofisticat però alhora pràctic i senzill on menjar-se o endur-se un bon pollastre a l'ast i tots els seus derivats. Perquè, com a bona rostisseria, Coquette esprem tot el suc possible als tres tipus de pollastres rostits que ofereix: el típic a l'ast, el gran hit de la mel i mostassa i al pastor. A banda, serveixen croquetes, canelons i macarrons de l'àvia amb suc de pollastre a l'ast gratinats amb beixamel. Tres clàssics i incombustibles regats amb dues cerveses pròpies de barril, la rossa La Secreta i la torrada La Diosa, elaborades a Palafrugell per El Secreto Brewing.

Coquette ofereix tres tipus de pollastres rostits: mel i mostassa, al pastor i a l'ast.
Coquette vol ser coneguda per tenir "la milor croqueta de Girona".

A tot això cal sumar-hi una magnífica ubicació: una terrassa amb precioses vistes al monestir mil·lenari de Sant Pere del Galligants, en ple Barri Vell de Girona. Es tracta de l'emblemàtic local del Cau del Llop, situat al carrer Sacsimort, 5, entre la pujada del Rei Martí que porta cap a la Catedral i el carrer que mena a la plaça dels Jurats i els Banys Àrabs. Un local de dos pisos, petit, familiar i acollidor, que als anys 80 i 90 era un espai de trobada de molts periodistes, que s'hi aplegaven en acabar tardíssim de treballar a la redacció i on cadascú es podia fer les seves torrades. Ara Coquette l'ha actualitzat però ha mantingut la barra llarga de bar, ideal per als esmorzars que serveixen des de les 8 del matí amb torrades fredes i calentes de productes km 0, des del recuit de Fonteta i les anxoves de l'Escala fins a la botifarra de perol Salgot.

Vistes de la torre de Carlemany de la Catedral i el passeig Arqueològic des de la terrassa.
Coquette ofereix dues cerveses de tirador pròpies elaborades a la Costa Brava: El Secreto Brewing.

El projecte de Coquette va néixer l'estiu passat al càmping Wecamp de Santa Cristina d'Aro, que va oferir a Guillem Borràs i Gerard Trilles, les ànimes darrere del restaurant Es Secret de Palafrugell i la cervesa El Secreto Brewing, regentar-hi el restaurant. En veure l'èxit de l’oferta gastronòmica a Wecamp, van pensar a fer el salt a Girona ciutat i el local del Cau del Llop, que estava disponible, els va semblar una bona manera de portar una "rostisseria gurmet amb menjar tradicional però desenfadat a un local emblemàtic de Girona".

La barra, un clàssic del Cau del Llop, continua tenint un gran protagonisme.
El pis de dalt de Coquette ofereix espai per a unes 25 persones.
Horari ininterromput sense reserva

Coquette s'estrena a Girona per la porta gran: horari ininterromput sense reserva de 8 h a mitjanit, amb servei d'esmorzars de torrades, després hora del vermut, dinars i sopars. A la barra, que protagonitza la planta baixa del local, es podran degustar, a més de croquetes, gildes, ous farcits, bombes de la Barceloneta, braves picantones, salpicó, amanides, musclos en escabetx i no hi podia faltar "la russa" de pollastre.

stats