Contingut patrocinat
Especials 30/11/2023

El Pirineu de Girona, la neu més mediterrània

Una destinació ideal per connectar amb la natura en un entorn màgic

Redacció
4 min
L'estació d'esquí nòrdic de Guils Fontanera, una destinació ideal

GironaJa és aquí l’hivern. Per a molts, l’època de l’any en la qual gaudeixes més de quedar-te a casa. Comencen les llargues tardes de pel·li, sofà i manta, les maratons de sèries, els jocs de taula i quedar-te hipnotitzat veient com les flames ballen a la llar de foc.

Per a molts altres, però, és una època perfecta per no parar a casa. Per descobrir ciutats sense la gentada d’altres èpoques de l’any, per trobar-te amb tot el teu grup d’amics a una masia centenària, per fer ruta gastronòmica o també per anar a esquiar. Si sou d’aquest segon grup de persones, enhorabona. Avui us volem presentar una destinació d'hivern que potser no coneixeu i que us sorprendrà: el Pirineu de Girona.

El Pirineu de Girona és molt més que un simple destí d'esquí. És un autèntic paradís hivernal al qual sempre vols tornar un cop l’has descobert. Aquesta regió, situada a l'extrem nord-est de Catalunya i a només una hora i mitja dels aeroports de Barcelona i Girona, és famosa per les seves impressionants muntanyes, paisatges de somni i una àmplia varietat d'activitats per a tots els gustos i edats.

La Masella és una de les quatre estacions d'esquí alpí.

Amb quatre estacions d'esquí alpí (Vallter 2000, La Masella, La Molina, Vall de Núria) i una d’esquí nòrdic (Guils Fontanera), el Pirineu de Girona és un lloc perfecte per als amants de l’esquí i l’snowboard. Des de principiants fins a experts, hi ha pistes i recorreguts adaptats a tots els nivells. A més, compta amb una gran xarxa de senders i rutes per a l'esquí de muntanya, les raquetes de neu i el senderisme. Podràs explorar els boscos nevats, admirar els Pirineus i connectar amb la natura en un entorn màgic.

Però no ens oblidem del més important. Gràcies a la seva proximitat amb el mar Mediterrani, és la destinació d’esquí on gaudeixes de més dies de sol i bones temperatures. Així, fins i tot els més petits es voldran calçar els esquís sense por de passar fred.

Girona no només destaca per les seves activitats de neu.

I si ets dels que no esquia i només acompanya els seus familiars o amics, aquestes vacances poden ser molt més que esperar al bar de pistes llegint un llibre. Girona no només destaca per les seves activitats de neu. A més de l'esquí, t’ofereix un gran ventall d'opcions perquè puguis gaudir de la teva estada. I és que la regió té una riquesa cultural i gastronòmica excepcional. Podràs visitar encantadors pobles amb carrers empedrats com Oix, Beget, Camprodon o Castellfollit de la Roca. Viles medievals com Besalú o Santa Pau i monestirs i esglésies romàniques de gran valor històric i cultural.

Però si el que vols és desconnectar, aquest també és el teu viatge. Aquí trobaràs el teu indret ideal per practicar ioga, mindfulness, tallers de cuina saludable, banys de bosc, itineraris terapèutics i moltes activitats més de salut i benestar. Així que res de quedar-te al bar de pistes, demana hora a l’Spa.

I si enyores el mar, també et pots acostar a veure’l, perquè a molt poca distància tens la Costa Brava. Una regió menys popular a l’hivern, però, precisament per això, també l’època en què la pots gaudir més. A tots els nivells.

Viles medievals com Santa Pau són de visita obligada.

Tens mil restaurants per triar, des dels més tradicionals, on no podràs evitar demanar un deliciós tall de carn i un trinxat de la Cerdanya, fins als establiments amb estrelles Michelin, on podràs degustar plats exquisits elaborats amb productes de proximitat i receptes tradicionals amb un toc de modernitat.

I de museus, també en tens un munt. Tant a la costa com als Pirineus, podràs acostar-te al passat i al present del territori amb llenguatges i projectes innovadors. I sens dubte, tampoc et pots perdre l’únic i irrepetible Triangle Dalinià, format pel Teatre-Museu Dalí, a Figueres, la Casa Salvador Dalí a Portlligat, i el Castell Gala Dalí a Púbol. Uns llocs emblemàtics que, a més, acullen exposicions temporals especials en els seus espais.

Festes tradicionals amb ànima

Les festes tradicionals que tenen lloc durant l'hivern són un altre dels atractius. Des de la Castanyada, que generalment indica l’inici del fred, fins a les festes nadalenques amb mercats i fires com la de l’Avet d’Espinelves i tradicions mil·lenàries com la Missa del Gall; o el Carnaval, amb rues i disfresses a tots els pobles. I tornant a l’esquí, també són molt impressionants les baixades de torxes nocturnes que es fan a les pistes d’esquí gironines durant l’hivern.

La fira de l’Avet d’Espinelves té un encant especial.

Com pots veure, la Costa Brava i el Pirineu de Girona és una destinació on no t’has de conformar amb allò de mar o muntanya o esport o relaxació. Aquí ho tens tot. És un viatge en el qual pots gaudir el doble.

Així que, tot i que ja hagis fet el canvi d’armari, guarda’t un banyador ben a prop, perquè en un viatge així, mai saps el que pot passar. Inclús trobar la teva futura segona casa.

stats