Festivals per a tots els gustos. Tria el teu!
La llista de festivals a l'estiu és inacabable. Aquí us oferim quatre propostes més
(A)PHÒNICA, FESTIVAL DE LA VEU DE BANYOLES
Entrades exhaurides i reserves i vendes que avancen a bon ritme. L’(a)phònica, el Festival de la Veu de Banyoles, encara amb optimisme els dies previs a l’inici de la seva 17a edició, que se celebrarà entre el 24 i el 27 de juny a la capital del Pla de l’Estany. “Seguim fidels al projecte que va néixer l’any 2004 amb Banyoles sent capital de la cultura catalana: un festival en què la veu, en totes els seus vessants possibles, és la protagonista. Apostem pels projectes singulars, inèdits i de qualitat. Volem desmarcar-nos de tot aquest tipus de programacions i festivals clons d’estiu i, fins i tot, de festivals encoberts en festes majors”, explicava Francesc Viladiu, director artístic del festival el dia de la presentació d’aquesta edició.
Vint escenaris repartits per la ciutat per donar a conèixer el seu patrimoni seran el punt de trobada de noms com Albert Pla, Tarta Relena, Enric Casasses, David Carabén, Rita Payés i Elisabeth Roma, Joan Colomo, Reggae per Xics, el Tast de concerts amb Momi Maiga o Genni & Aleks i l’estrena de l’òpera Dido & Enees de Cor de Teatre i Vespres d’Arnadí, entre altres.
CANET ROCK
“Estem entusiasmats i molt enfeinats. Serà un Canet Rock molt especial. De vegades, no ets conscient de com trobes a faltar les coses fins que les recuperes. La cultura en general serà el metge que acabarà de curar aquesta pandèmia que ens ha deixat molt tocats en molts aspectes”, expressa Gemma Recoder, directora del Canet Rock. Els 22.000 assistents al festival tornaran a veure sortir el sol al Pla d’en Sala el proper 3 de juliol gràcies a un ampli desplegament per garantir un esdeveniment “covid free”. Els assistents hauran de certificar a l’entrada del recinte que han donat negatiu amb un test d’antígens que s’hauran de fer el mateix dia en 15 punts instal·lats per l’organització del festival arreu de Catalunya. Així, la marató de concerts en què serà obligatori l’ús de mascareta però es podrà ballar i cantar sense distància de seguretat, manté el cartell que s’havia anunciat el juliol passat amb actuacions destacades com les de Stay Homas, Buhos, Suu, Oques Grasses, Doctor Prats, Roba Estesa i Miquel del Roig.
FESTIVAL ISTIU
Del 5 a l’11 de juliol, l’Alt Empordà dona la benvinguda al Festival Istiu, una nova cita musical que neix “amb l’objectiu d’oferir una programació cultural de qualitat per a tots els públics i la voluntat de contribuir a la dinamització d’altres sectors de la localitat”. El festival s’estrena amb una dotzena de concerts que se celebraran en espais amb encant tant del centre històric de Castelló d’Empúries –com ara el pati del palau dels Comtes o el claustre de Santa Clara– com d’Empuriabrava. El tret de sortida el donarà el concert de Marina Rossell, que presenta l’espectacle Cançons de la Resistència. Al llarg de set dies, se succeiran els noms de Xarim Aresté, Joan Miquel Oliver, Reincidentes, Clara Peya i James Rhodes, entres altres artistes, amb entrades a preus assequibles i propostes gratuïtes.
FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA DE CAMBRILS
Després d’un any d’aturada i amb la voluntat d’atraure un públic d’edats variades i amb diferents gustos musicals, el Festival Internacional de Música de Cambrils arriba enguany a la 46a edició. Amb aforaments reduïts i després d’un any d’aturada, la localitat costanera del Baix Camp es retrobarà amb la seva cita musical de l’estiu per excel·lència del 29 de juliol al 14 d’agost. Les restriccions han fet que en aquesta edició el cartell hagi apostat per noms de l’escena musical més pròxima, com ara Stay Homas, Manel i l’Orquestra Simfònica del Vallès, que interpretarà un recull de bandes sonores de pel·lícules de tots els temps en un concert que servirà per cloure el festival. Però no ha renunciat a noms destacats del panorama europeu, com per exemple la cantant gal·lesa Bonnie Tyler, que arriba a Cambrils per presentar el seu últim disc, The best is yet to come, una revisió contemporània del so i l'estil dels anys vuitanta, o del francès Richard Clayderman, que també portarà la música del seu famós piano fins al Parc del Pinaret.