Dia 3: Més píxels no vol dir millors
La cosa canvia molt quan tens la mateixa pantalla a dos dits dels ulls
GRAFÈ, LA PANACEA
Els 1.000 milions que la Unió Europea repartirà en 10 anys entre 100 entitats per promoure el desenvolupament d’aplicacions amb el grafè (un modest material que, en realitat, és el mateix grafit dels llapis però reduït al gruix d’un àtom) estan del tot justificats. L’empresa britànica ZapGo diu que abans de dos anys veurem telèfons que en comptes de bateria química portaran el seu supercondensador a base de grafè, que es carrega al 100% en només cinc minuts. Aquest matí no es perdin la conferència al Mobile World Congress de Kostya Novosiólov, guanyador del premi Nobel pel descobriment del grafè. Es pot seguir per internet.
DUES CÀMERES MILLOR QUE UNA
El telèfon HTC One M8 del 2014 portava dues càmeres principals que permetien enfocar les fotografies després d’haver-les fet. Aquella prestació va desaparèixer, però aquest any almenys dues marques han presentat smartphones amb doble càmera. La del LG G5 permet escollir entre un enquadrament normal i un de gran angular, i el nou model emblemàtic de ZTE fa alguna cosa semblant, però no els puc explicar quina perquè em resisteixo a visitar l’estand de l’única gran marca global que encara fa servir noies boniques com a floreros per atreure visitants.
MÉS PÍXELS. O MENYS.
Fins ara no acabava de veure el sentit als mòbils amb pantalles de més de 300 píxels per polzada. Les densitats superiors costen d’apreciar amb el telèfon a la mà. Però la cosa canvia molt quan tens la mateixa pantalla a dos dits dels ulls, amb l’aparell a dins d’un visor de realitat virtual. En aquest cas, fins i tot els 577 píxels per polzada dels Samsung Galaxy S6 i S7 estan justificats. Per poc que triomfi el contingut visual en 360 graus, aquesta és una especificació dels mòbils que ens haurem de mirar amb atenció. D’altra banda, que hi hagi més píxels no vol dir necessàriament que siguin millors: el captador de càmera del nou S7 té quatre milions de píxels menys que el del seu predecessor, l’S6, però com que són més grossos capturen més llum i les fotos a les fosques surten millor.