Segons el darrer informe de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) sobre La mobilitat quotidiana des d'una perspectiva de gènere (2020), la mobilitat de les dones és més propera als criteris de la mobilitat sostenible i saludable: menys dependència dels mitjans motoritzats privats, caràcter de proximitat i un ús més intensiu del transport públic.
Des de l’IERMB proposen 8 eixos per contribuir a feminitzar la mobilitat i així millorar la salut de la població, fomentar la transició energètica i mitigar el canvi climàtic.
1. Proximitat. Reformar l’espai urbà sota principis d’urbanisme sostenible i saludable.
2. Trencar el binomi home - vehicle privat. Impulsar mesures per racionalitzar l’ús del vehicle privat on és viable un traspàs modal.
3. Trencar el binomi baixa densitat - vehicle privat. Més inversió on hi ha patrons de mobilitat menys sostenibles i saludables.
4. Trencar el binomi renda alta - vehicle privat. Fomentar la consciència ambiental.
5. Enfocaments interdisciplinaris. Incrementar la participació de dones i integrar en els equips de projectes urbans i mobilitat persones de formacions diverses.
6. Noves aproximacions quantitatives. Oferir perspectives sociològiques a les estadístiques i monitoratge de la planificació i gestió de la mobilitat.
7. Noves aproximacions qualitatives. Integrar tècniques qualitatives d’investigació en els estudis i per al desplegament de plans i programes.
8. Governança. Dissenyar noves estratègies per executar les mesures proposades en els terminis fixats.