Contingut patrocinat

La màgica Jordània, un destí ideal tot l’any

Us esperen paisatges increïbles, jaciments arqueològics per descobrir i molt més!

Redacció
4 min
Viatge de Barcelona a Jordània amb els vols directes de la companyia aèria Vueling.

En cas que encara no hàgiu decidit el vostre pròxim viatge, avui us volem recomanar un país increïble, ideal per visitar en qualsevol època de l’any: Jordània!

Directes des de Barcelona, amb un ampli nombre de vols i bons preus, marxem amb connexió directa amb Vueling cap a aquest indret del món situat a la vora del riu Jordà. Us esperen monuments mil·lenaris, reserves naturals, oci, balnearis increïbles i molt més!

Comencem el viatge aterrant a la capital del país, Amman. Situada entre el desert i la fèrtil vall del Jordà, la ciutat s’aixeca sobre set pujols al cor d’Orient Mitjà. Per la capital han passat diverses civilitzacions durant més de 8.500 anys, de les quals queden alguns jaciments arqueològics i una barreja de cultures en què destaca l’hospitalitat i l’amabilitat dels seus habitants. Un bon motiu per viatjar fins a Amman, entre altres, és que és una de les ciutats més modernes i obertes d’aquesta part del món, així que podreu gaudir de les llibertats d’Occident i de l’exotisme d’Orient. 

Una de les millors coses a fer és pujar fins a la seva ciutadella, situada al pujol de Jabal al-Qal’a, on gaudireu d’unes vistes espectaculars, amb el teatre romà en primera plana, i d’un recorregut per la història de la ciutat. Aquí també trobareu el temple d’Hèrcules, construït sota el regnat de Marc Aureli; les restes del palau dels omeies, i el Museu Arqueològic de Jordània. 

Una altra de les visites més boniques és la mesquita del Rei Abd-Al·lah I, amb una impressionant cúpula coberta de mosaics blaus. Per sentir la veritable essència de la ciutat, però, us heu d’endinsar en el seu centre històric i caminar pels seus carrerons. En aquesta part de la ciutat conviuen jaciments arqueològics i edificis moderns, entre els coneguts socs, que desprenen aroma d'espècies i fruits secs. 

La mesquita d’Al-Hussein o el popular Rainbow Street són altres de les moltes atraccions turístiques que podeu visitar a Amman.

Jordània és un destí ideal per a tot l'any on descobriràs paisatges increïbles, jaciments arqueològics i molt més.

Deixem la ciutat i marxem cap a un dels jaciments arqueològics patrimoni mundial de la UNESCO més celebres del món, Petra. 

Petra, situada entre el mar Roig i el mar Mort, és un important enclavament arqueològic i la capital de l’antic regne nabateu. Part d’aquesta ciutat va ser construïda a la mateixa roca, esculpida amb un detall tan increïble que us deixarà bocabadats; sens dubte, de les diverses construccions, la més coneguda i més visitada és el Tresor de Petra, Al-Khazneh. Aquesta és la primera construcció important que el viatger es troba quan surt del Siq, el congost d’1,5 km que cal recórrer per arribar a aquesta ciutat amagada. Però Petra és molt més que aquesta imponent façana excavada a la roca. A la ciutat també podreu descobrir tombes reials, un monestir, carrers, un teatre i diverses construccions de més de 2.000 anys.   

Una altra cosa imprescindible a fer a Jordània és recórrer la vall de Wadi Rum, una altra meravella de la UNESCO, un desert que el mític Lawrence d’Aràbia va descriure com un indret immens i solitari tocat per la mà de deu. Podreu admirar aquest majestuós paisatge damunt d’un tot terreny o d’una pickup, una experiència única perquè, a més de quilòmetres de fina sorra vermella, en aquest desert s’assenten enormes roques monolítiques que creen un paisatge de pel·lícula.

Dins d’aquesta experiència no pot faltar dormir una nit al desert, conviure amb els beduïns i relaxar-vos mirant un cel ple d’estels. 

Deixem ja els paisatges desèrtics i marxem cap al mar Roig. Aquesta és una visita recomanada per a tothom, però si a més sou aficionats als esports aquàtics, encara ho gaudireu més! I és que aquesta zona compta amb un ric ecosistema marí on conviuen més de 200 espècies de coralls i més de 1.000 exemplars de peixos: una meravella per als amants del busseig. 

Tot i ser un país petit, geogràficament parlant, Jordània és molt ric en natura i té diverses reserves naturals, com la reserva de la biosfera de Dana, l’única reserva de Jordània que abasta les quatre zones biogeogràfiques del país (mediterrània, iranoturaniana, saharianoaràbiga i sudanesa), i que, per tant, reuneix espècies d’Europa, l'Àfrica i Àsia. Aquesta situació biogeogràfica la fa tan especial que molts dels animals i les plantes que hi podeu trobar són molt poc comuns. La reserva ha registrat 800 espècies de plantes i 450 espècies d’animals de les quals 25 es troben en perill d’extinció, com el gat del desert o el llop de Síria.

Realment podríem estar parlant durant dues pàgines més sobre per què pujar a un avió i marxar cap a Jordània, però el millor és que entreu a la web de Vueling, reserveu el vostre vol i ho descobriu vosaltres mateixos!

www.vueling.com

stats