Londres presenta els Jocs Olímpics al món amb una cerimònia on la música és protagonista
Bradley Wiggins, flamant guanyador del Tour de França, ha donat el tret de sortida als Jocs Olímpics en un Estadi Olímpic de Londres ple a vessar
BarcelonaEls Jocs Olímpics de Londres ja són una realitat. Aquest divendres s'ha donat el tret de sortida a Londres 2012. L'Estadi Olímpic, amb capacitat per a 80.000 persones, ha presenciat l'espectacle 'Isles of Wonder', de Danny Boyle, amb una durada de més de tres hores.
El flamant guanyador del Tour de França, Bradley Wiggins, ha estat l'encarregat de tocar la campana que ha donat el tret de sortida a la cerimònia dels Jocs. Dins de l'Estadi, dividit en quatre parts, s'estan representant les quatre nacionalitats de la Gran Bretanya (Anglaterra, Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord).
L'autor Kenneth Branagh, al costat d'un arbre, ha recitat uns versos de Shakespeare. Després s'ha aixecat l'arbre i han sortit centenars de persones de sota, acompanyats pel ritme dels tambors que han començat les escenes de la revolució.
Revolució Industrial
La transició entre el passat i la Revolució Industrial, que ha volgut evidenciar també el paper de la dona a la societat i el canvi de vida, ha estat una part important de l'acte. La gran sorpresa ha estat quan la reina Elisabet II ha aparegut a l'Estadi Olímpic després d'un gran espectacle amb un helicòpter, que ha fet creure que la sobirana i Daniel Craig (James Bond) es llançaven des de l'helicòpter fins a l'Estadi.
Més endavant ha aparegut Mike Oldfield, que ha delectat els espectadors en el moment en què s'homenatjava la sanitat pública.
Apareix Mr. Bean
Mentre ha sonat la banda sonora de la pel·lícula 'Carros de foc', l'actor Rowan Atkinson ha tocat l'orgue i després s'ha representat un somni del mateix Atkinson en què guanyava la cursa final. Ha estat un dels homenatges al cinema.
Homenatge a la música
La música des dels 60 fins a l'actualitat ha estat recordada dins de la cerimònia, que a més ha servit per fer un homenatge a les noves tecnologies. S'han fet presents fragments dels Beatles, Queen, David Bowie, Prodigy, New Order o els Sex Pistols, entre altres. A més, s'ha aprofitat per posar les bandes sonores originals de diversos films, com per exemple 'Trainspotting', que va ser dirigida pel mateix Boyle.
Desfilada llarga
Un cop la cerimònia inaugural ha acabat la primera part ha estat el torn de la desfilada dels 204 països que participaran als Jocs Olímpics. Pau Gasol ha estat l'abanderat de la delegació espanyola. Com és habitual, ha estat una de les parts més llargues de la cerimònia.
204 peveters
Una de les grans incògnites era saber qui seria el darrer rellevista olímpic. No ha estat cap famós. Han estat set joves que han encès fins a 204 petits peveters que s'han ajuntat per formar-ne un de sol al mig del camp de l'Estadi Olímpic, que ha acabat sent el foc olímpic. Amb aquest fet i l'actuació de Paul McCartney, que ha cantat 'Hey Jude', s'ha donat per acabada la cerimònia.