Contingut patrocinat

L’IED Barcelona, on el disseny es viu a cada racó

Oferta formativa de qualitat, reputació internacional i els millors docents per a formar als professionals del futur

Redacció
3 min
Entrada de l'Istituto Europeo di Design (IED) de Barcelona.

El disseny és a tot arreu i forma part de la nostra vida. El trobem als carrers, en un edifici, en un cotxe, a la roba, als dispositius que utilitzem, en una pàgina web i un llarg etcètera. El sector del disseny està a l’alça i formar-se com a professional té un gran nombre de sortides laborals, ja que serà una de les capacitats més buscades en els pròxims anys. Si bé la tecnologia avança a passes de gegant, el factor humà continuarà sent imprescindible.

El disseny té una capacitat transformadora i provoca la innovació rupturista a favor d’un món més just i equitatiu perquè, a més, promou la sostenibilitat econòmica, social i ambiental. Així doncs, per a tots aquells que us vulgueu endinsar en aquest món apassionant i formar-vos amb les millors garanties de qualitat, us recomanem l’IED Barcelona. 

Autoritzat per la Generalitat de Catalunya com a Centre Superior de Disseny, l’IED Barcelona forma part de l’Istituto Europeo di Design (IED). Aquest compta amb la xarxa més gran en el sector creatiu amb 11 seus a ciutats tan importants com Milà, Sao Paulo, Rio de Janeiro, Madrid, Bilbao, Roma o Florència. 

A Barcelona se celebren grans cites internacionals d’innovació i d’indústries creatives. És un lloc on les idees connecten, i el disseny i la creativitat són dos segells distintius de la ciutat. Estudiar-hi, doncs, és una gran oportunitat per viure i beure del disseny en primera persona. 

L’IED Barcelona no és una escola convencional, ja que dins seu es viu design mindset a tots els nivells possibles. Als seus laboratoris –equipats amb la millor tecnologia d’avantguarda– es fomenta el pensament creatiu, la cocreació, l’escolta activa i el treball en equip. Tanmateix, encoratgen als seus alumnes en l’assaig-error perquè aquí, sobretot, s'aprèn fent i practicant. 

L’ambient que trobareu a les dues seus de l’IED Barcelona (al barri de Gràcia) és multicultural i interdisciplinari. Aquests dos centres atrauen cada any 1.400 alumnes de gairebé 100 nacionalitats diferents per transformar, de local a global, l’entorn i explorar nous territoris.

L’oferta formativa pel que fa a la varietat d'àmbits del disseny i innovació és amplíssima i hi podeu trobar el programa adequat cap al recorregut professional que desitgeu, que podreu aprendre en anglès i/o en espanyol.

D’esquerra a dreta i de dalt a baix: “Unwoven memories”, de Thinh Truong (Motion Graphics and Video); “Maiko: el robot micorrícic”, de Gina Bastero (Disseny de Producte); “Nest: Natural experience with sparrows”, de Patricia Belma (Disseny d’Interiors), i “Baraka”, de Susana Sousa (Moda)
OFERTA FORMATIVA

D'una banda, ofereix el Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny amb especialitats en Disseny de Producte, Interiors, Transport, Moda i Gràfic, així com diferents itineraris. També compta amb els Bachelors of Arts (Honours) en Màrqueting i Comunicació de la Moda i Business Design atorgats per la Universitat de Westminster, diplomes IED en l'àrea de Comunicació i 'Advertising', així com una sòlida oferta de màsters, postgraus i formació continuada, cursos d'estiu i formació a mida per a empreses i professionals en tots els camps del disseny, el màrqueting i la comunicació.

D'altra banda, enguany surt el Màster Oficial en Disseny d'Espais Físics i Entorns Digitals. Un programa únic a Catalunya que aborda com serà la relació entre la nova dimensió digital i el disseny d'interiors dels espais comercials, laborals, sanitaris i d'educació. Aquest programa dona resposta, així, a la creixent demanda de professionals del disseny capaços de projectar no només espais tangibles, sinó també virtuals o de realitat augmentada.

Formar part de l'IED Barcelona us permetrà participar en projectes i activitats amb empreses de referència nacional i internacional, i acabareu la vostra formació optant a participar en esdeveniments propis que compten amb padrins de renom, així com:

  • El pròxim 7 de juny, el Premi IED Col·lecció Alfaro Hofmann, en reconeixement als projectes finals d’estudis dels estudiants de Product Design i Disseny de Producte de l’IED Barcelona.
  • Per als estudiants de moda, el 10 de juny, la Desfilada Fashioners of the World, en què un jurat internacional format per la directora de cinema Isabel Coixet, el fotògraf Manuel Outumuro o l’il·lustrador Jordi Labanda, entre altres figures de renom del món de la moda, atorgaran els premis.
  • I del 5 al 13 de juny, en el marc del II Premi IED Enric Miralles i Benedetta Tagliabue a la Millor Tesi de Disseny d’Interiors de l’IED Barcelona, la Mostra de Disseny d’Interiors Energia. Dissenyant en positiu.
  • A més, els projectes elaborats a l’IED podran continuar el seu recorregut un cop acabi el vostre viatge formatiu. Per exemple, Thinh Truong, graduat el 2023 en Disseny Gràfic, itinerari Motion Graphics and Video, participarà del 13 al 15 de juny a la Project Area del Sónar+D amb el seu projecte de final d’estudis Unwoven memories.

ied.es/barcelona

stats