L’HM Nou Delfos obre les portes
La renovació del centre ha requerit una inversió superior als 30 milions d’euros i significa un punt i a part en la història tant de l’antiga Clínica Delfos com de l’HM Nou Delfos
Quan fa tres anys HM Hospitales va comprar la Clínica Delfos, ja va desvelar el seu objectiu de consolidar un model assistencial únic a Barcelona. El Pla Director de l’entitat era el full de ruta d’un projecte que tenia la Ciutat Comtal en el punt de mira i que, ara, culmina amb l’obertura d’un renovat centre hospitalari, l’HM Nou Delfos. El nou complex, que va obrir les portes el 10 de juny, ha centrat la seva transformació en tres elements clau: la renovació d’espais, la dotació tecnològica d’avantguarda i la suma de sanitaris altament especialitzats. Un procés que ha donat com a fruit un hospital que prioritza els pacients i els professionals i que, en paraules del president de HM Hospitales, el Dr. Juan Abarca, “també simbolitza la consagració de l’aposta del grup per la ciutat”.
Alta complexitat
Abarca també destaca com, a través de l’HM Nou Delfos, el grup posa a l’abast de tots els barcelonins i catalans “un hospital modern, funcional, d’alta complexitat i a l’avantguarda des del punt de vista tecnològic que, a més a més, està totalment integrat a la xarxa de HM Hospitales a nivell nacional, la qual cosa eleva a la màxima potència l’arsenal diagnòstic i terapèutic del qual disposa en benefici del pacient, que sempre constitueix el fi últim de la nostra activitat”. Una premissa que secunda el director territorial de HM Hospitales a Catalunya, el Dr. Joan Sala, que afirma que “a la capacitat assistencial i la complexitat per a atendre qualsevol patologia s’hi suma un projecte docent i investigador que permet, no només curar els pacients, sinó innovar en abordatges terapèutics alternatius i noves tècniques que només són possibles si comptes amb els darrers avenços assistencials”.
El primer que salta a la vista del nou hospital és la renovació integral de les instal·lacions, entre les quals destaquen les noves urgències, dotades de circuits específics per atendre les persones en funció de la seva malaltia i gravetat, prioritzant les de naturalesa cardíaca, neurològica i oncològica. A l’ubicar-se de forma contigua a la unitat coronària i a la de cures intensives (UCI), les urgències també permeten accelerar el protocol d’atenció, diagnòstic i tractament de qualsevol patologia aguda. El fet que també compti amb 12 boxs –dos dels quals adaptables al pacient pediàtric– dotats amb pressió negativa fa que el risc de transmissió aèria de patògens com els que causen el covid-19, la grip A o la tuberculosi a l’UCI sigui mínim.
Tecnologia puntera
El bloc quirúrgic, que ara té 11 quiròfans, és un altre dels elements al voltant del qual s’ha articulat la transformació. La seva dotació tecnològica es fa especialment palesa en els dos que disposen de visualització integrada directa i en temps real de diverses plataformes d’imatge i que afavoreixen les decisions de l’equip quirúrgic in situ. També es fa evident al de neurociències, el primer de la sanitat privada dedicat específicament a neurocirurgia i que disposa d’un TAC intraoperatori mòbil i un sistema de monitorització intraoperatori capaç d’obtenir informació sobre com tolera el pacient les maniobres quirúrgiques cada cinc segons, així com neuronavegadors i procediments en 3D que augmenten la precisió.
Altres equipaments dels quals s’ha dotat l’HM Nou Delfos per oferir al pacient un model assistencial integral, transversal i personalitzat són un TAC de 160 talls, un mamògraf amb tomosíntesi 3D, una torre Novadaq, una ressonància magnètica de 3 Teslas i un PET-TAC d’última generació i ressonància vertical EOS®, el primer de tot l’estat espanyol.