Especials04/09/2012

Itàlia i França demanen a la UE que reconegui l'esforç dels estats

"Hem constatat que fer els deures a casa és necessari, però no és suficient", ha dit Monti, que demana el reconeixement de Brussel·les i dels mercats per aconseguir fer baixar la prima de risc

Efe
i Efe

RomaEl primer ministre italià, Mario Monti, i el president francès, François Hollande, han coincidit aquest dimarts a Roma en la necessitat que la Unió Europea i els mercats reconeguin els esforços realitzats per cada país per afrontar la crisi del deute.

"Hem constatat que fer els deures a casa és necessari, però no és suficient, i que a mesura que es realitzen progressos en la política econòmica és necessari també el reconeixement de la UE i dels mercats perquè no continuïn els obstacles en la prima de risc", ha dit Monti.

Cargando
No hay anuncios

Els dos mandataris s'han entrevistat a Roma en el marc d'una cimera bilateral en la qual han participat els titulars d'Economia, Exteriors i Assumptes Europeus, i en què, a banda d'analitzar assumptes bilaterals, han abordat com crear el clima necessari "per rellançar l'economia europea i l'estabilitat de l'eurozona" i d'altres "delicades situacions internacionals", com el conflicte a Síria.

Hollande ha explicat que havien coincidit en el fet que les tres etapes crucials a les quals s'enfronta l'eurozona ara són "aplicar les decisions adoptades en el Consell Europeu del 28 i 29 de juny", aconseguir resoldre la situació de Grècia i Espanya i avançar en la unió bancària i monetària.

Cargando
No hay anuncios

No obstant això, Monti ha puntualitzat que l'actual situació "és d'espera", per veure com "evolucionen les coses".

La trobada s'ha produït dos dies abans de la reunió del Consell Directiu del Banc Central Europeu (BCE), en què s'espera que s'anunciïn les possibles mesures excepcionals amb anticipació per alleugerir la pressió que hi ha sobre el deute sobirà d'alguns països, com Itàlia i Espanya.

Cargando
No hay anuncios

Monti i Hollande també han subratllat la necessitat de potenciar el creixement a Europa, però el mandatari italià ha destacat que hauria de ser "un creixement no basat en la inflació o fundat sobre els desequilibris".