Istanbul, el punt de trobada entre cultures i sabors

A partir del 29 d'octubre, Vueling començarà a operar les connexions directes des de Barcelona a Istanbul amb tres freqüències setmanals: els dimarts, dijous i dissabtes

Istanbul
Redacció
09/10/2024
4 min

Encara no has decidit on viatjaràs aquesta tardor? Avui us recomanem una de les ciutats més fascinants del món: Istanbul. La ciutat, que s'estén entre Europa i l'Àsia, és coneguda per la seva història i cultura. Istanbul està plegada de meravelles històriques que descobriràs al cor de la ciutat turca: des del Gran Basar –un dels més grans del món– fins al Palau de Topkapi, passant per l'antiga església cristiana ortodoxa coneguda com a Hagia Sophia i la Mesquita Blava.

Vueling, que enguany celebra el seu vintè aniversari, va anunciar el passat mes de juliol la nova ruta directa des de Barcelona a Istanbul, per a la temporada d'hivern. Així, l'aerolínia iniciarà les operacions a la capital turca el 29 d'octubre. Concretament, la companyia operarà tres freqüències setmanals –dimarts, dijous i dissabte– i, perquè els seus clients puguin continuar visitant la ciutat en qualsevol època de l'any, a partir del 30 de març del 2025 Vueling ampliarà l'oferta a set freqüències setmanals.

Istanbul, la ciutat on Europa i l'Àsia es troben

La ciutat, meitat europea meitat asiàtica, ofereix una combinació única de tradició i modernitat, amb una gastronomia exquisida i una vida nocturna dinàmica. Per això i més, la ciutat turca atrau milers de turistes cada any. Comença el viatge visitant el barri de Sultanahmet, on trobaràs –separada per jardins– la Mesquita Blava i la Hagia Sophia, coneguda també com a Santa Sofia. L'església cristiana ortodoxa Santa Sofia va ser una catedral catòlica bizantina fins al 1453. Durant més de mil anys, va ser la catedral més gran de la cristiandat i la mesquita més important d'Istanbul. Més tard, es va convertir en museu fins al 2020, que va tornar a funcionar com a temple religiós.

Descobreix les meravelles històriques del cor de la ciutat d'Istanbul, des del Gran Basar, fins a la Mesquita Blava i la Hagia Sophia.

Davant de l'església, podreu visitar la Mesquita Blava, que deixa a tothom admirat per la llum natural que entra a través de més de dues-centes finestres petites i que il·lumina les cúpules revestides amb més de 20.000 taulells de ceràmica fets a mà. Aquests taulells tenen més de cinquanta dissenys diferents, des de tulipes, fins a fruites, xiprers i altres flors.

Un altre dels llocs imperdibles de la ciutat és el Gran Basar, que té uns 60 carrers i acull més de quatre mil botigues. Considerat un dels basars més grans del món, es caracteritza per vendre falsificacions de grans dissenyadors d'excel·lent qualitat, a una desena part del seu valor. En el Gran Basar d'Istanbul trobaràs des d'anells de plata, productes pel bany turc, fanals de vidres de colors, fins als famosos ulls turcs, els clàssics amulets contra la mala sort.

Vueling amplia la seva oferta i estrena una nova connexió directa a la ciutat turca.

Al llarg del viatge a la capital turca, no et pots perdre el Bòsfor, l'estret que separa la part europea de Turquia de la part asiàtica, i que connecta la mar de Màrmara amb la mar Negra. En aquest canal és l'únic lloc d'Europa on pots prendre un cafè mirant al continent asiàtic.

Istanbul, un festí de sabors i tradicions culinàries

La ciutat turca és coneguda, no només per la seva història i cultura, sinó també per una oferta gastronòmica rica i diversa. De fet, Turquia és un dels països que té una de les cuines més variades del món.

El plat estrella de la ciutat turca és el kebab, un preparat de carn que es cuina a foc lent i es talla en làmines fines, que se serveix dins d'un pa de pita, acompanyat de verdures, enciam i salses de tomàquet o iogurt. Però, més enllà del plat típic que segurament ja coneixeu tots, Istanbul ofereix una àmplia oferta gastronòmica que heu de descobrir.

Per començar, un dels plats típics de la cultura turca són els coneguts com a meze. Són els aperitius de cada àpat i es tracta de platets d'amanides diverses, adobats, verdures rostides com les albergínies o brotxetes de carn de pollastre i xai, amb fruita seca. El lüfer, el peix blau del Bòsfor, és un dels plats que també heu de tastar. El preparen de la manera més senzilla: a la planxa amb oli, all, pebre i amb verdures d'acompanyament. I per acabar l'àpat de la millor manera, heu de tastar els blakava, les postres per excel·lència i un dels plats més representatius de la cultura turca. Es tracta de capes fines de pasta de full cruixent, farcida de fruits secs (com festucs o nous) i banyada amb mel.

La nova ruta directa des de Barcelona a Istanbul se suma a les altres rutes presentades recentment per Vueling, com la ruta Barcelona-Tromsø (Noruega), Barcelona-Rovaniemi i Bilbao-Budapest, que reforcen l'oferta de Vueling en els territoris clau, i faciliten així més opcions als seus passatgers per Nadal.

https://www.vueling.com/es

stats