Contingut patrocinat

El grau en Global Studies de la UVic-UCC obre les portes a treballar en institucions i empreses internacionals

Impartit en format presencial i en anglès, inclourà una experiència de mobilitat a l’estranger obligatòria

Redacció
3 min
Estudiants del grau en Global Studies que la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)

En el context actual d’un món globalitzat i en constant transformació, les empreses necessiten perfils professionals que coneguin a fons les situacions culturals, socials i econòmiques en què han d’operar, i que tinguin una visió transversal i multifocal per analitzar i buscar solucions als reptes del dia a dia. És en aquesta conjuntura que el grau en Global Studies que la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) impartirà a partir del curs que ve formarà professionals preparats per actuar de manera positiva en aquest entorn global immers en problemàtiques complexes, com ara les migracions, el canvi climàtic, les pandèmies, les guerres o les desigualtats econòmiques o de gènere, entre moltes altres. Un cop graduats, els estudiants estaran preparats per treballar en entitats amb perfil internacional, siguin institucions o empreses, o organitzacions governamentals o no governamentals (ONG). 

En aquest sentit, Josep Burgaya, degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC), on s’impartirà la titulació, assenyala que el grau en Global Studies de la UVic-UCC, “dota d’una mirada holística i interdisciplinària del món contemporani, tot explorant les interconnexions entre les diferents regions, cultures, economies i ideologies”. Per a Burgaya, els futurs graduats coneixeran a fons els contextos culturals diferenciats en els quals hauran d’operar, i tindran les habilitats i experteses necessàries en relacions internacionals, geopolítica, contextos culturals, negocis internacionals o coneixement d’idiomes, entre d’altres

Un grau presencial impartit en anglès

El grau en Global Studies de la UVic-UCC representa un model d’estudis superiors que posa el focus en la interdisciplinarietat dels coneixements. S’impartirà en anglès i en modalitat presencial, tindrà una durada de quatre anys i constarà de 240 ECTS. Ofereix 40 places, a les quals es pot accedir mitjançant el sistema de preinscripció pública universitària.

A banda de l’anglès, aquesta titulació també inclourà l’aprenentatge d’una segona llengua obligatòria, el francès o el xinès, el que també esdevé un tret diferenciador. Pel que fa a aquesta qüestió, Cristina Fernández, coordinadora del grau, comenta que “moltes empreses busquen persones que siguin capaces de relacionar-se en equips multiculturals, i que dominin altres idiomes, més enllà de l’anglès, entre els quals el francès o el xinès són dels més demandats”. I afegeix: “També es busquen persones amb habilitats socials, com soft skills, per poder-les aplicar a la resolució de conflictes”

Metodologies innovadores, pràctiques i internacionalització

Com en altres titulacions de la UVic-UCC, en la formació dels futurs graduats en Global Studies s’utilitzaran metodologies innovadores, com l’aprenentatge basat El grau en Global Studies de la UVic-UCC obre les portes a treballar en institucions i empreses internacionals REDACCIÓ El grau en Global Studies de la UVic-UCC prepararà estudiants per treballar en entitats amb perfil internacional, siguin institucions o empreses, o organitzacions governamentals o no governamentals (ONG). UVIC-UCC Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya en projectes, l’aprenentatge cooperatiu, l’estudi de casos, la simulació, l’aprenentatge i servei, i l’aula invertida. 

D’altra banda, un dels punts forts del programa és la internacionalització, atès que la titulació inclou mobilitat internacional obligatòria per a l’alumnat, que tant pot ser d’estudis com de pràctiques. Així mateix, en el cas que les pràctiques no es facin a l’estranger, el grau preveu que es duguin a terme en una empresa o entitat que utilitzi l’anglès com a llengua de treball. Així, per a Josep Burgaya, “aquesta no és una titulació més de la universitat, sinó que culmina la nostra vocació internacionalitzadora en tots els estudis que s’hi imparteixen”, alhora que “suposa formar persones expertes en la dimensió internacional que moltes professions han de tenir presents”. 

Diversitat d’oportunitats professionals

Els graduats en Global Studies tenen un ampli ventall d’oportunitats laborals. Podran treballar en institucions com les Nacions Unides, la Unió Europea i altres organitzacions similars. També en corporacions o empreses que operen en l’àmbit internacional, així com en ONG. Una altra possible sortida laboral és la recerca i la docència. A més d’aquests àmbits, també podran accedir a oportunitats en sectors com la consultoria en estratègia internacional, el periodisme internacional, la gestió cultural i el comerç internacional.

Els graduats en aquesta titulació estaran preparats per assumir una gran varietat de funcions, com la direcció de projectes, de recursos humans, de comunicació global o de comerç, sempre a escala internacional. També per esdevenir experts en polítiques globals o en desenvolupament sostenible i per ser analistes de riscos mundials, entre altres opcions.

En conclusió, com assenyala Cristina Fernández, els coneixements que s’adquireixen en el grau en Global Studies de la UVic-UCC “permeten adaptar-se a un gran ventall de rols i tasques diferents, i obtenir la perspectiva i les habilitats necessàries per liderar i gestionar projectes i equips en molts àmbits”.

stats