FRANÇA
Especials 08/01/2013

Gérard Depardieu no es presenta davant el tribunal que el jutja per conduir begut

Triplicava la taxa d'alcoholèmia mentre conduïa una moto

Ara
1 min
Depardieu amb el president de la FIFA, Joseph Blatter. CHRISTOF KOEPSEL / GETTY

BarcelonaDesprés d'un cap de setmana en què ha aconseguit la nacionalitat russa i ha assistit a la cerimònia de lliurament de la pilota d'Or a Suïssa, l'actor francès Gérard Depardieu no s'ha presentat aquest matí de dilluns a la cita que tenia amb la justícia. Depardieu havia de comparèixer per conduir una moto begut a finals de novembre. La policia li va trobar una taxa d'alcohol en sang d'1,8 grams per litre, mentre que el màxim autoritzat a França és de 0,5.

Conduir en estat d'embriaguesa se sanciona amb una multa de 4.500 euros i una pena de fins a dos anys de presó, a més de la retirada de sis punts en la llicència.

Depardieu ha estat en les últimes setmanes al centre de la polèmica després que anunciés que volia renunciar a la nacionalitat francesa −seguint l'exemple d'altres grans fortunes del país que volen evitar el nou impost del govern de François Hollande−. La taxa, que ha de gravar amb el 75% els ingressos per sobre del milió d'euros, ha estat anul·lada pel tribunal Constitucional, i l'executiu busca ara fórmules alternatives per recuperar-la.

stats