Epicentre de la cultura de la innovació oberta entre universitats i empreses

El TecnoCampus ha estat escollit per acollir la prova pilot de Demola Catalunya, un programa de foment de la cultura de la innovació oberta entre formació superior i món laboral

Imatge de la seu del Tecnocampus
2 min

El mes de desembre passat, el Govern de la Generalitat, la Universitat Pompeu Fabra i el TecnoCampus van presentar el programa de foment de la cultura de la innovació oberta entre universitats i empreses Demola Catalunya. Tal com assenyala la responsable d’Innovació Educativa i membre de la unitat d’Innovació Social del TecnoCampus, Carme Rovira, “abanderar aquesta prova pilot a Catalunya, que encaixa amb els nostres trets d’identitat de promoció de la innovació al territori, l’emprenedoria i la internacionalització, és un repte superinteressant”. El projecte, segons el seu parer, els permet “aportar valor als estudiants i alumnis que hi participaran com a membres d’un equip internacional i multidisciplinari”.

Estratègies lligades a l’emprenedoria

Sumant-se a la prova pilot, el TecnoCampus també podrà col·laborar amb deu empreses i institucions més del territori català que promouen reptes de futur des de diferents àmbits i perspectives, així com “desenvolupar estratègies i dinàmiques lligades a l’emprenedoria que aporta Demola i en les quals participarà el nostre professorat”. Tot plegat, en base als deu reptes que planteja aquesta primera edició i que giren al voltant de tres eixos: l’economia circular, la transformació digital i la felicitat/benestar de les persones.

La iniciativa Demola ja està implementada en divuit països. Hi participen estudiants de més de 800 universitats de tot el món. Per a Rovira, “la capacitat de tracció que té en universitats d’arreu del món amb el plantejament de reptes de futur és un dels grans valors de la proposta”. Des del TecnoCampus també han parlat amb exparticipants del programa: “El que en destaquen tots ells és el rol protagonista dels estudiants en l’orientació dels reptes que plantegen les empreses”. Els estudiants estan acompanyats per un consultor Demola durant les vuit setmanes que dura el procés metodològic.

Projectes de quàdruple hèlix

Tot i que a casa nostra ja fa temps que hi ha força experiències que promouen la col·laboració entre empreses i universitats, per a Rovira el repte vigent ara mateix “va molt més enllà i és poder plantejar projectes de quàdruple hèlix, en què cal la mirada i la participació de l’àmbit acadèmic i de l’empresarial, de l’administració pública i de la ciutadania, entenent que són aquestes aliances les que permeten plantejar canvis que tinguin un impacte real”.

stats