Evolució del turisme, de bé de luxe a bé necessari per l’imaginari col·lectiu

El viatge com a concepte ha canviat. Fer turisme actualment s’ha convertit en una necessitat bàsica. Impensable fa vint-i-cinc anys. Si fa un quart de segle viatjar era un bé de luxe ara no només s’ha democratitzat, sinó que, a més a més, ha pujat esglaons en l’escala de les necessitats vitals

Illes Galápagos.
Redacció
14/10/2024
4 min

Un cop coberts els béns vitals econòmicament (i fins i tot de vegades no completament o, si més no, no a llarg termini), els recursos sobrants ja no s’estalvien tant, sinó que s’utilitzen per regalar-se escapades, viatges i vacances. Si bé en un primer moment es va pensar que la pandèmia del 2020 estava darrere d’aquest canvi de valors i que potser s’arribaria a una estabilitat, tot sembla indicar que els pròxims anys aquesta tendència ha vingut per quedar-se.

Viatges Eurovacances, empresa que ben aviat farà quaranta anys de la seva fundació, agafa força amb aquest canvi de mentalitat i proposa any rere any tot un ventall de destinacions ben diferents per poder arribar a un públic ja consolidat però també molt viatjat i amb ganes sempre de descoberta. Seguint amb la seva exitosa fórmula de viatges amb tots els serveis inclosos cuidats al detall i amb guia des de Barcelona encara el 2025 amb tota una sèrie de propostes innovadores i amb clàssics imprescindibles.

Aposta segura, el viatge a l’Antàrtida navegant amb el vaixell híbrid M/S Nansen de la companyia noruega Hurtigruten. Ens permetrà descobrir el setè continent en tota la seva esplendor. Passat el pas de Drake la península Antàrtica mostra el seu gèlid caràcter a l’espectador. Durant la navegació, a més de les excursions, s’ofereixen experiències úniques com dormir en tenda de campanya a terra, banyar-se a les seves aigües o anar amb caiac, a banda de l’enriquiment personal que suposen les conferències a bord impartides per experts en la biodiversitat del continent.

Una altra navegació una mica diferent, però amb un contingut científic semblant la podreu dur a terme amb Eurovacances a les Galápagos. Durant set dies recorren Equador de nord a sud, començant per la capital, Quito, pujant a més de 4.000 metres al PN El Cajas, descobrint la bellesa de la reserva de la biosfera de Mashpi i ja des de la bulliciosa Guayaquil, volar a les Galápagos per embarcar al M/S Isabela II i navegar entre les illes d’aquest arxipèlag volcànic situat enmig del Pacífic. Allà es podrà onèixer de primera mà la inspiració de Charles Darwin per la seva revolucionària teoria de l’Evolució.

Viatges Eurovacances, amb tres oficines a Catalunya situades a Barcelona, Granollers i Girona, també ofereix navegacions menys agosarades. Aquest juliol tindran en la seva programació un clàssic de Cap d'Any però amb més dies de durada i focalitzat a conèixer les ciutats imperials europees còmodament embarcats en un creuer pel Danubi.

Parlant de clàssics, no poden faltar en la seva programació els viatges a Sud-àfrica, Botswana i Zimbàbue, que combinen safaris per veure la fauna en el seu hàbitat natural als parcs de Chobe i Kruger, sobrevolar les cascades Victòria, descobrir la història de l’apartheid al barri de Soweto a Johannesburg i contemplar l’embat de les ones al cap de Bona Esperança. Tampoc hi falta el viatge a Austràlia, on durant divuit dies recorren el país des de ciutats com Sidney i Melbourne a paradisos naturals com la Gran Barrera de Corall i la muntanya Sagrada d’Uluru. També hi ha un viatge al Canadà des del Quebec i Montreal fins a Vancouver en què es descobreix la bellesa natural de PN com el de Banff i dels llacs Moraine, Medecine i Maligne; i el viatge a Xile on travessarem el país de sud a nord per veure des de glaceres al desert d’Atacama amb l’impressionant Gran Salar després de descobrir l’illa de Pasqua i viure el misticisme dels moais i la cultura dels rapanui.

Ara que estem a Xile no deixem el continent americà i deixeu-vos seduir per l’encant de Cuba, del malecón a l’Havana, i de ciutats colonials i platges paradisíaques, això sí, imprescindible, a ritme cubà.

Ara sí, fem un salt i dirigim-nos a Àsia i Oceania. Viatges Eurovacances amplia la seva oferta aquest pròxim 2025 amb el viatge a Papua Nova Guinea, un dels llocs més remots del món i alhora amb una diversitat cultural única al planeta, perquè compta amb més de 848 grups culturals diferents que parlen unes 836 llengües en poc més de 450.000 km². I si voleu un altre país remot feu un cop d’ull a la seva web en la qual ja trobareu el detall del viatge a Sikkim i Bhutan, dos dels territoris més importants de l’Himàlaia per visitar els monestirs de Ganktok i les poblacions de Kalimpong i Silliguri. Al Bhutan es podrà dur a terme, entre altres activitats, l’impressionant trekking fins al temple de Takshang Goemba. El Sud de l'Índia, Indonèsia, Sri LankaFilipines i la no tan coneguda regió autònoma de la Xina de Xinjiang figuren entre les seves propostes.

Bhutan / Xinjiang /  Sri Lanka / Sud de l'Índia / Indonèsia.

Viatjar amb una agència com Eurovacances fa que els llocs més remots siguin accessibles amb la tranquil·litat de saber que tot un equip està darrere de cada etapa vetllant perquè la vostra experiència sigui tan enriquidora com sigui possible. I no només a països remots, les seves propostes també us duran a recórrer països més propers com Sèrbia i comunitats autònomes com l’itinerari per Astúries on en podreu tastar la gastronomia, fidel reflex de la seva cultura i paisatge.

Si voleu saber més detalls dels viatges d’Eurovacances us podeu apuntar a la seva newsletter per estar al dia de les novetats, consultar tota la programació al web www.viatgeseurovacanes.net  o bé adreçar-vos a qualsevol de les seves tres oficines.

EUROVACANCES Barcelona / Rambla Catalunya, 124, 5è 1a / 934152300

EUROVACANCES Granollers / Catalunya, 12-18 / 938611228

EUROVACANCES Girona / Ferreries Velles, 11 / 972225344

stats