Un debat a l’ombra per a Eric García

Tusquets, Font, Freixa i Laporta segueixen sense acord per a la incorporació del jove central català del City, tot i l'aval de la secretaria tècnica

i
Martí Molina
3 min
Eric García, durant un partit de la Premer League

BarcelonaEls tres candidats a la presidència del Barça i Carles Tusquets, el president de la comissió gestora, estaven citats ahir a la tarda a les oficines del Camp Nou per seguir parlant sobre Eric García. Però, finalment, la trobada es va cancel·lar i es va substituir per una conversa telefònica entre Tusquets i els aspirants. Quan només queden dos dies per tancar el mercat de fitxatges, i malgrat que tot sembla indicar que el jove central català no arribarà abans de l’estiu, segueixen les pressions, les negociacions i les discrepàncies sobre la seva incorporació. Font i la gestora pensen que el millor és que arribi ara. Freixa manté públicament el “no” a pagar per repescar-lo però vol assegurar-se el fitxatge per a l’estiu, quan arriba lliure, mentre que Laporta segueix oposant-se a tancar cap operació, almenys mentre no hi hagi un president escollit pels socis. A falta de poder fer debats convencionals, el d’Eric García s’ha convertit en un debat a l’ombra que s’allargarà, com a mínim, fins dilluns, quan es tanca el període per incorporar nous futbolistes.

El debat és intens i aferrissat. No hi ha consens entre les parts i no està previst que n’hi hagi, per més que el futbolista pogués arribar per entre tres i cinc milions –segons les versions de Font i Laporta, respectivament– aquest hivern. Els candidats s’han enrocat, cadascú en la seva postura, i la gestora no s’ha atrevit a moure fitxa malgrat que, segons els experts en dret esportiu, no s’arrisca a cap penalització jurídica si finalment decidís abordar la incorporació del jugador. Fins i tot, TV3 donava a conèixer un informe de la secretaria tècnica on es parlava de la necessitat d'incorporar ja Eric Garía perquè "Umtiti no és fiable físicament i Mingueza no està preparat per a les grans cites". Un fet que no ha agradat gens al club, sobretot a Sant Joan Despí, on interpreten que la gestora ha trencat la seva neutralitat i s'ha posicionat abans de les eleccions.

Discrepàncies sobre com afrontar el fitxatge

A Font i a Freixa, els candidats que estan per sota en intenció de vot –segons les principals enquestes publicades–, ja els va bé que es faci bullir l’olla, encara que la seva postura no acabi sent la que s’imposi. És una manera de mantenir viu el procés electoral, ajornat fins al 7 de març per la pandèmia, i que no es reprendrà formalment fins que comenci la campanya, quinze dies abans de la data de la votació. “Hi ha partit”, mantenen a les seus de campanya, on no es cansen de donar arguments per defensar les bondats de tancar el fitxatge de manera imminent (Font) o garantir-se ja la contractació (Freixa).

En canvi, a l’equip de Laporta pateixen pel desgast que això els pot suposar. L’expresident liderava amb molta comoditat les enquestes i els últims dies, si bé manté l’avantatge, nota com els seus rivals –sobretot Font– guanyen punts. En el fons és normal, ja que com més temps tenen per donar-se a conèixer i presentar les propostes respectives, més complicitats poden guanyar entre la massa social.

L'episodi Tusquets-Laporta

L’enganxada entre Laporta i Tusquets, via postal, va erosionar la imatge del favorit, que finalment va decidir enviar una nova missiva al president de la gestora per rebaixar el to. Des de la ronda de Sant Antoni, on Laporta té instal·lada la seu de campanya, accepten “amb esportivitat” la resposta de Tusquets –acusava l’expresident “d’anteposar els interessos electorals als del club”–, però lamenten que aquesta carta, privada, sortís “amb tanta rapidesa” als mitjans de comunicació.

Dilluns es tanca el mercat d’hivern i és probable –encara no s’ha confirmat– que hi hagi una nova reunió. Serà l’últim capítol d’un debat excepcional en un procés electoral excepcional. N’hi haurà alguns més.

stats