Dels ‘kikos’ als bunyols d’anís, els xefs catalans innoven amb nous ingredients per als torrons d’aquestes festes

Nandu Jubany i Lluc Crusellas són alguns dels noms que aprofiten Nadal per sorprendre els amants de les postres més tradicionals

Ametller Origen compta amb 50 varietats de torrons per satisfer a tot tipus de comensals.
Redacció
19/12/2024
3 min

De poma de fira, de pi, d’arròs i safrà. Els torrons han estat i són un dels productes més lligats a la tradició, especialment durant les festes nadalenques. Si bé és cert que hi ha clàssics que mai fallen, la tendència del sector passa per la innovació i la convivència entre els sabors de tota la vida i els més trencadors. I cada vegada són més els xefs de casa nostra que aposten per donar el seu toc més personal i innovador a aquest dolç de Nadal, apostant per torrons amb nous sabors, ingredients i formats i adaptant-se a un consumidor més exigent i gurmet, que vol gaudir dels torrons no només durant les festes, sinó també a qualsevol època de l’any.

Els exclusius torrons de Nandu Jubany i Lluc Crusellas

Si vols que el menjador s’inundi de sorpresa quan treguis les postres, els torrons de Nandu Jubany n'han de ser els protagonistes. El xef, que ja ens ha delectat amb les seves receptes tradicionals de canelons i croquetes, se suma a la tendència dolça i innova amb els exclusius torrons de bunyols d’anís, de trufa al whisky o de gema cremada. Tres creacions úniques i diferencials —que combinen tradició, qualitat i novetat— elaborades artesanalment i de consum immediat, que podràs trobar a les botigues Ametller Origen i a la botiga online. Per als més gurmets hi ha l’opció de reservar en exclusiva la varietat de gema cremada i Jubany la cremarà personalment.

I això no és tot. De la mà del mestre xocolater Lluc Crusellas, també t'ofereixen —en exclusiva— els torrons de praliné, de galeta speculoos, de kikos i de neules, quatre versions elaborades amb Eukarya, la xocolata estrella de Crusellas, i que només trobaràs als establiments d'Ametller Origen.

Finalment, i de nou amb el segell dels xefs més reconeguts —Quique Dacosta, Ángel León, Jordi Roca i Albert Adrià—, Vicens ha presentat els torrons Sinergia: set sinergies transformadores amb els sabors de llimona marroquina, de pi, d’arròs i safrà, de mandarina i yuzu, de nata i nous, de poma de fira o de làctic. Una línia inèdita de torrons que et porta els xefs a casa i que podràs trobar a tots els seus establiments.

50 varietats de torrons

Compromesos amb la tradició, la qualitat i la innovació, a Ametller Origen t'ofereixen fins a 50 varietats de torrons, des dels més tradicionals fins als més moderns. Entre les creacions de tota la vida destaquen el tou d’ametlla (amb versió sense sucre), de crema cremada amb taronja o sense, de xocolata i avellana o el dur d’ametlla. Enguany, com a novetat, també podràs trobar l’estoig de tres torrons per si els vols tastar tots.

Per als menys convencionals, al llarg dels anys han anat apareixent noves creacions de torrons, com els torrons de neules, de xocolata, de trufa, de fruites com la taronja o el coco, de massapà, de canyella, de nata o de festuc. També hi ha opcions encara més innovadores, com la de brownie, de tiramisú o de galeta, i moltes més per als paladars més exigents. Quina és la teva favorita?

Una tradició molt dolça

Sens dubte, els torrons són un imprescindible de Nadal, els reis a l’hora de les postres i els millors acompanyants de les sobretaules. Si bé és cert que se'n desconeix l’origen, hi ha algunes teories que apunten que es troba a l’època d’Al-Àndalus, en les barreges de fruita seca i mel per elaborar dolços, mentre que d’altres diuen que va ser creació d’un famós pastisser de cognom Turró, i hi ha qui diu que, com que la collita de l’avellana i l’ametlla es fa al setembre, el seu consum es concentrava a finals d’any.

El que sabem del cert és que l’origen és a la conca mediterrània i, originàriament, estaven elaborats, principalment, amb fruita seca i mel. Per això, actualment hi ha torrons que ens acompanyen des de fa dècades i dècades, com el famós torró de Xixona, elaborat a base d’ametlla picada i mel, el reconegut torró d’Alacant, preparat a base d’ametlla torrada, clara d’ou i mel, o el de crema cremada, amb ametlla, mel, rovell d’ou i una fina capa de sucre cremat per sobre.

stats