Contingut patrocinat

Coneixes els màsters de l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals?

Des del 2004, l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals ofereix màsters de renom mundial amb l'objectiu de promoure la formació de nous professionals de les relacions internacionals, la seguretat i el desenvolupament internacional, i de les ciències polítiques, per fer front als reptes globals

Redacció
3 min
IBEI ofereix màsters de renom mundial amb l'objectiu de promoure la formació de nous professionals de ciències polítiques i relacions internacionals per fer front als reptes globals

Posar el granet de sorra per avançar cap a una governança més eficaç i democràtica dels afers internacionals forjant una nova fornada de professionals preparats per entendre els reptes globals. És l'objectiu principal que, des de fa vint anys, mou l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI). És un institut interuniversitari sorgit de l'esforç conjunt de les cinc universitats públiques de l'àrea metropolitana de Barcelona i el Centre d'Estudis i Documentació Internacional a Barcelona (CIDOB). 

Tot i estar molt arrelat a la capital catalana, des dels seus inicis l'IBEI mira més enllà. "Desenvolupem una recerca de primer nivell i oferim programes de postgrau d'excel·lència acadèmica -assegura el centre-. Impartim formacions capaces d'adaptar-se a un context internacional que evoluciona constantment i que, alhora, integren els valors compartits per les universitats i institucions patrones". 

L'institut Barcelona Estudis Internacionals ofereix màsters oficials pel pròxim curs 2024/2025

Per al curs 2024-2025 l'IBEI tornarà a oferir noves edicions dels seus màsters oficials: el Màster en Desenvolupament Internacional, el Màster en Relacions Internacionals, el Màster en Seguretat Internacional i el Màster en Polítiques Públiques. Totes les titulacions són en anglès i estan atorgades conjuntament per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF). "A l'IBEI prioritzem l'atenció personalitzada de l'alumnat, fet pel qual els nostres grups són reduïts i tenen com a topall màxim els 25 alumnes per assignatura i aula", explica l'institut. En total, l'IBEI rep uns 200 alumnes cada curs. Les inscripcions per al curs vinent ja es poden fer fins a l'1 de juliol en el web d'admissions d'IBEI.

Un imant del talent internacional

Malgrat l'arrelament de l'IBEI amb Barcelona, Catalunya i la mediterraneïtat, els seus màsters també atrauen cada any alumnes d'arreu del món. A les aules del centre s'hi arriben a barrejar fins a unes 50 nacionalitats. Majoritàriament, són alumnes provinents dels Estats Units, d'Itàlia, de Colòmbia, d'Alemanya, dels Països Baixos i del Regne Unit. "Cursar un màster a l'IBEI em va ajudar molt, tant professionalment com personalment: ara sé cap on vull dirigir la meva carrera i tinc amics d'arreu del món per a tota la vida", reconeix Ana Cvetic, estudiant del Màster en Relacions Internacionals. "A més, t'obre les portes a estudiar en uns indrets únics com Barcelona i Catalunya", afegeix Falasteen Awadallan, estudiant del mateix màster. 

Alumnes de l'Institut Barcelona Estudis Internacionals

Però l'alumnat no és l'únic col·lectiu de la universitat que suma tantes nacionalitats. El professorat n'és un altre. "Comptem amb professors i professores internacionals amb formació en prestigioses universitats de tot el món", especifica el centre. Actualment, els docents que hi imparteixen classe provenen de més de 23 països. 

Indret de procedència de l’alumnat de l’IBEI
Dades del curs 2023-2024

Resta d’Europa

41%

Amèrica

del Nord

22%

Espanya

12%

Àsia

11%

Àfrica

1%

Oceania

1%

Amèrica del Sud

11%

Resta d’Europa

41%

Amèrica del Nord

22%

Àsia

11%

Espanya

12%

Àfrica

1%

Amèrica

del Sud

11%

Oceania

1%

Resta d’Europa

41%

Amèrica del Nord

22%

Àsia

11%

Espanya

12%

Amèrica

del Sud

11%

Àfrica

1%

Oceania

1%

Màster per màster

Per al curs 2024-2025, l'IBEI ofereix quatre màsters oficials. En primer lloc, el Màster Universitari en Desenvolupament Internacional. Es tracta d'un programa destinat a formar els futurs professionals de l’àrea de desenvolupament des d’una perspectiva global i interdisciplinària. El segon és el Màster Universitari en Relacions Internacionals. L'alumnat hi rep una àmplia formació bàsica sobre les habilitats analítiques i els coneixements exhaustius necessaris per poder avaluar els temes de rellevància actual en l'àmbit internacional.

El tercer és el Màster en Polítiques Públiques, que combina una formació rigorosa tant en economia com en ciències polítiques, i pretén proporcionar als estudiants un conjunt complet d'habilitats pràctiques, quantitatives, qualitatives i analítiques. Finalment, hi ha el Màster Universitari en Seguretat Internacional, que vol formar analistes en seguretat internacional que disposin de capacitats i coneixements adequats per estudiar i interpretar els reptes actuals de la seguretat en el pla internacional, tant des d’una perspectiva global com local. L'oferta es completa amb dos programes Erasmus Mundus, finançats per la Unió Europea: Masters Program in Public Policy i Master in International Law of Global Security, Peace and Development.

stats