Del Concert d'Any Nou a melodies de musicals: les 6 cites del Palau per a aquestes festes

Aquest Nadal, el Palau de la Música Catalana ofereix una programació per a tots els públics amb propostes que van des dels tradicionals concerts d'any nou i de Sant Esteve fins a música clàssica per a nadons i bandes sonores de musicals

Concert de Sant Esteve al Palau de la Música
Redacció
24/12/2024
4 min

Aquests dies de festes, el Palau de la Música Catalana es converteix en un dels punts imprescindibles per a tothom qui vol viure un Nadal especial a Barcelona. Sota el nom Nadal al Palau, la institució ha organitzat una programació nadalenca pensada per acostar la música clàssica a tota mena de públic. Enguany, sota l'emblemàtica lluerna que corona el pati de butaques i les valquíries de Wagner que el flanquegen, hi tornaran a ressonar les notes d'autèntics clàssics d'aquests dies de l'any, com El trencanous, de Txaikovski, o obres incombustibles com Les quatre estacions, de Vivaldi. També s'hi sentiran En el bell Danubi blau, el mític vals de Strauss, i nadales catalanes com Les dotze van tocant.

Ara bé, enguany a la sala modernista també s'hi interpretaran les peces més mítiques de musicals com El rei lleó, La La LandEls miserables, i clàssics de Mozart i Brahms, amb una posada en escena que farà les delícies dels nadons i infants de fins a 5 anys. L'objectiu: brindar a tothom un Nadal festiu per celebrar la vida i el canvi d'any com cal. ¿Però exactament quines són les cites musicals del Palau que no et pots perdre aquestes festes?

1. 'El trencanous', de P.I. Txaikovski

És una de les obres per excel·lència de l'època nadalenca. El regal de Drosselmeyer a Clara en forma de soldat de joguina és el regal de Txaikovski al món, amb la suite simfònica d’un ballet ple de moments de màgia musical. Amb la batuta de Daniel Gil de Tejada dirigint l'Orquestra Simfònica del Vallès, la narració en català de Luis Posada i l'art amb sorra en directe de Borja González, el públic podrà viatjar per melodies icòniques com la Marxa dels soldats, la Dansa dels mirlitons i el Vals de les flors. En definitiva, un concert per reviure l’infant que viu dins de cadascú, per compartir en família o, simplement, per gaudir d’algunes de les músiques més populars i vibrants de la història.

Es podrà veure el dimecres 25 de desembre, el divendres 3 de gener i el diumenge 5 de gener. Les entrades tenen un cost d'entre 35 i 43 euros segons la butaca i inclou una visita lliure per l'edifici modernista, prèvia al concert.

2. Concert de Sant Esteve

Un any més, el 26 de desembre, el Palau de la Música Catalana serà l'escenari d'un dels concerts més emblemàtics de l'any: el Concert de Sant Esteve, a càrrec dels cors de l'Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau. Enguany l'espectacle, que comptarà amb la presentació de Paula Malia, inclourà un repertori amb nadales catalanes com Les dotze van tocant i El desembre congelat, però també amb cançons d'altres territoris, com Bi gabon-kanta, una nadala popular basca, i Candombe del 6 de enero, tradicional afrouruguaiana. Les entrades estan esgotades, però es podrà veure en directe per Palau Digital.

3. 'BaBeBra & Mozart', per a nadons i infants

La programació nadalenca del Palau de la Música també inclou un concert per als més petits i petites de casa. Es tracta de BaBeBra & Mozart, un concert preciosista i alhora trepidant de format acústic que vol homenatjar la música clàssica centreeuropea: Mozart, Bach, Beethoven i Brahms, entre d’altres. Ara bé, també hi sonaran noves versions d’estètiques modernes. Tot perquè petits i grans gaudeixin d’una proposta de molta proximitat escènica i gran sensibilitat artística. El concert està pensat per a nadons i infants, de 0 a 5 anys, i se'n faran diverses sessions fins al 30 de desembre.

4. Concert d'Any Nou

Amb els valsos i les polques de la família Strauss i amb humor, enginy i optimisme, aquest tradicional concert portarà al públic l’energia de la música escrita a Viena per la famosa dinastia de compositors. La batuta de la directora Isabel Rubio conduirà l'Orquestra Simfònica del Vallès per dur tothom d'una primavera assolellada a l’hivern i fer dansar el públic a ritme de Strauss, amb el ball circular del vals que transmet, com a metàfora, el pas del temps, que torna a girar sobre si mateix per impulsar-se al futur en les dates de Cap d’Any. Es podrà veure en diverses sessions fins al 4 de gener, amb un preu que oscil·la entre els 38 i els 90 euros. L'entrada inclou la visita lliure a l'edifici modernista.

5. 'Les quatre estacions', d'A. Vivaldi

Les quatre estacions de Vivaldi és una de les obres més conegudes de la música clàssica. Paisatges i colors de la natura, cels radiants, foc, tempestes i recolliment. Un viatge musical al llarg de les estacions de l’any i els sons de la natura, a càrrec de Vespres d’Arnadí. El pas del temps i l’impertorbable encant d’una composició que ha acompanyat generacions de melòmans. En aquesta ocasió serà interpretada per l'orquestra barroca Vespres d'Arnadí sota la direcció de Farran Sylvan James i Dani Espasa. Es podrà veure el 3 i el 12 de gener, amb un preu d'entre 28 i 48 euros.

6. Clàssics dels musicals

Riure, plorar, vibrar. Una vetllada amb l'Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Marc Timón, plena de melodies inoblidables, que farà explorar al públic tot allò que pot explicar la música. Una selecció de grans èxits de musicals que inclou clàssics com El fantasma de l'òperaWest Side Story, Jesucrist SuperstarEls miserables i la captivadora La La Land, entre d’altres. Es podrà veure el 4 i l'11 de gener, per un preu d'entre 35 i 90 euros. L'entrada inclou visita lliure prèvia a l'edifici modernista.

stats