Londres clausura els Jocs Olímpics amb una cerimònia molt musical
George Michael, Pet Shop Boys, Madness, Annie Lennox i les Spice Girls, entre els protagonistes d'un gran espectacle a l'estadi olímpic
BarcelonaLondres acomiada els Jocs Olímpics amb una cerimònia de clausura molt musical. L'Estadi Olímpic de Stratford mostra un escenari amb alguns dels símbols de Londres més coneguts, com ara el London Eye o el Big Ben. La cerimònia ha estat anomenada "Una simfonia de música britànica" i pretén ser un homenatge a la música pop dels últims 50 anys al Regne Unit.
La primera cantant que ha actuat ha estat Emely Sande, abans que entressin a la llotja el president del COI (Jacques Rogge) i el príncep Enric de Gal·les i que sonés l'himne de la Gran Bretanya. La majoria dels grups que han actuat a l'estadi durant la clausura, com ara Madness, els Pet Shop Boys o els joves One Direction ho han fet sobre un escenari mòbil que donava voltes a l'estadi. Poc després, els atletes han anat accedint a l'estadi des de diversos punts de la graderia fins a trobar-se al mig de l'estadi. Després de la tradicional entrega de medalles als maratonians, els organitzadors han homenatjat els més de 70.000 voluntaris que han ajudat a que els Jocs Olímpics hagin estat un èxit.
Posteriorment, hi ha hagut un temps per recordar la música de Queen i al desaparegut John Lennon, de qui han aparegut imatges als videomarcadors de l'estadi. Més tard, qui ha saltat a l'escenari ha estat George Michael amb el seu èxit 'Freedom'. Com s'havia anunciat, les Spice Girls també han fet acte de presència a la cerimònia cantant algun dels seus èxits.
Les Spice s'han ajuntat un altre cop expressament per acomiadar els Jocs, però no ha passat el mateix amb els Oasis, barallats des de fa temps, i només ha aparegut un dels germans, Liam Gallagher.
Després ha arribat un dels moments més màgics, amb un dels Monty Python cantant 'Always look at de bright side of life' de la pel·lícula 'La vida de Brian'.
Tampoc podia faltar el gran homenatge a 'Queen'. Primer amb Fredy Mercuri a les pantalles gegants, i amb Brian May interpretant el 'We will rock you'.
El gran musical s'ha tallat en sec amb l'himne grec i i l'olímpic, per donar pas a la part més protocolària de la cerimònia: el relleu de la bandera olímpica de l'alcalde de Londres, Boris Johnson, al de Rio de Janeiro, Eduardo Paes.
El relleu de Londres amb Rio ha culminat amb una petita demostració de la música brasilera, des de la samba fins al rap més actual, i amb l'aparició estel·lar de Pelé per sorpresa.
Els discursos oficials de comiat del president del comitè organitzador dels Jocs de Londres, Sebastian Coe, i el president del Comitè Olímpic Internacional, Jacques Rogge, han precedit el retorn de Take That –amb tots els membres menys Robbie Williams–.
El pebeter s'ha tornat a desplegar en els 204 minipebeters individuals, s'han apagat, i cada un d'aquests petits pebeters se'ls ha endut un per cada país, que s'emportarà cada delegació com a record.
I per acabar, els The Who amb el 'My generation' han posat el punt i final al gran concert britànic en què han convertit la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics de Londres 2012.