Contingut patrocinat

Caixa Enginyers, l'entitat cooperativa que humanitza les finances

Caixa Enginyers aposta per prioritzar la salut financera de les persones i mostrar que és possible canviar el món des del sector financer.

ARA
4 min
Caixa Enginyers compta amb més 213.000 socis i sòcies.

BarcelonaEn un món on les finances s'han centrat tradicionalment en la maximització de beneficis econòmics, sorgeix una pregunta crucial: és possible humanitzar les finances? En altres paraules, el sector financer pot adoptar un enfocament més humà, que prioritzi no només la rendibilitat, sinó també el benestar social i ambiental?

Precisament amb aquesta reflexió va néixer Caixa Enginyers ara fa més de 55 anys, l'entitat cooperativa de crèdit i serveis financers i asseguradors oberta a tothom i adreçada a persones de tot el territori espanyol, i professionals tant del sector de l’enginyeria com d’altres àmbits, que desenvolupa un model de banca cooperativa, on els socis són, alhora, clients i propietaris de l’Entitat.

Des de la seva fundació l'any 1967, i com a Grup consolidat i solvent, Caixa Enginyers ha seguit treballant per demostrar que una altra manera de fer i d’entendre les finances és possible. A través dels seus valors (l’excel·lència, l’enginy, la integritat, la claredat i la passió), el Grup Caixa Enginyers continua donant resposta als nous reptes de la societat i, alhora, segueix connectant amb els seus més de 213.000 socis i sòcies, oferint-los productes i serveis financers i asseguradors adaptats a les seves necessitats i contribuint a millorar la seva salut financera sense oblidar la del planeta.

D'acord amb el seu compromís amb el foment de la salut i l’educació financeres, Caixa Enginyers promou dia a dia diferents línies d’actuació en diversos àmbits i dirigides a diferents col·lectius, en línia amb la seva vocació d’aportar valor tant als socis i sòcies com a la societat en general. Tot això amb l’objectiu de fer valdre la importància d’adquirir coneixements financers des de l’assessorament i el tracte personalitzat per a una societat informada i preparada per prendre les seves pròpies decisions financeres.

Sota el propòsit “Humanitzem les teves finances”, presentat l'octubre passat, Caixa Enginyers reflecteix l'essència dels seus orígens, centrats sempre en les persones, en la força de la unió i en el tracte proper. La seva nova imatge corporativa reafirma la força d'una marca sòlida, que deu el nom als seus orígens, als i a les professionals enginyers i enginyeres, i la seva aposta per continuar construint un futur millor i més sostenible, cooperatiu i social.

Actualment, l'Entitat està immersa en els objectius del seu Pla Estratègic 2026, el full de ruta que referma el posicionament de Caixa Enginyers com a referent en banca cooperativa gràcies a una àmplia oferta de productes i serveis financers i asseguradors, una atenció personalitzada i propera, i un ampli portafoli de productes alineats amb els principis d’inversió socialment responsable (ISR).

Precisament, la sostenibilitat té un pes important en aquesta manera diferent de fer i d'entendre les finances, ja que està visible en tots els seus àmbits d'actuació, més enllà dels seus projectes de Responsabilitat Social Corporativa. Caixa Enginyers, a més de ser una entitat neutra en carboni o estar adherida al Pacte Mundial de les Nacions Unides, és innovadora en l’oferta de productes i serveis responsables, així com en fomentar accions per a promoure la sostenibilitat i la protecció del medi ambient. Caixa Enginyers ofereix als seus socis i sòcies serveis com "Impacte Ambiental", que proporciona informació sobre la petjada de carboni i hídrica que generen les transaccions, consums i compres dels seus socis i sòcies.

Com a part de la seva aposta per la proximitat i per l'atenció i l’assessorament personalitzats, Caixa Enginyers ha crescut, al llarg de la seva història, d’una manera orgànica, sostinguda i progressiva i és una de les poques entitats que avui dia continua obrint oficines arreu del territori. Actualment en té un total de 33 repartides per tot l’estat espanyol. La finalitat és oferir el millor servei als seus socis i sòcies, un servei de qualitat i multicanal, que també́ es reforça amb els canals digitals: BancaONLINE, BancaMOBILE, BancaTELEFÒNICA, canal whatsapp i web. De fet, el passat mes de febrer, Caixa Enginyers va resultar adjudicatària del concurs públic de la Generalitat de Catalunya per posar en marxa #CEApropa: un nou model d'oficina bancària mòbil amb caixer automàtic que donarà̀ servei a més de 237.000 persones residents a 313 municipis catalans que no compten amb oficines bancàries i que han de desplaçar-se per cobrir les seves necessitats financeres. #CEApropa permetrà a les persones fer les mateixes operacions que a una oficina bancària tradicional.

És des d’aquesta vocació d'humanitzar les finances i d'ensenyar que és possible canviar el món des del sector financer, el que recentment ha impulsat a l’Entitat a llançar una nova campanya de comunicació corporativa, amb la qual reforça el seu posicionament i els seus valors, apel·lant a l'emoció i a la responsabilitat col·lectiva.

Un model diferent

"Aquest anunci no és per a tu" és el lema que defineix una campanya centrada en explicar d'una manera directa, i alhora emocional i que convida a reflexionar, el significat del propòsit de l'entitat "Humanitzem les teves finances". Explica tot allò que Caixa Enginyers no és, mentre ensenya com és l’evolució i el camí per passar a formar part del model de banca cooperativa que caracteritza tot el Grup cooperatiu.

Es tracta d’una declaració de principis que transmet el missatge que aquells que comparteixen els valors de Caixa Enginyers poden ser sòcies i socis de l'entitat cooperativa, perquè són persones que veuen i entenen el món i les finances d'una manera diferent, però especialment d'una manera humana. Així, la campanya s'adreça a aquells que creuen en el model cooperatiu, i que estan compromesos amb la societat i amb el planeta.

Dos dels anuncis de la nova campanya de Caixa Enginyers
stats