Contingut patrocinat
Especials17/06/2023

El Born Centre de Cultura i Memòria s'omple de cultura

Teatre, dansa, visites exclusives i itineraris per a les nits d’estiu

Aquest estiu tenim un munt d’excuses per anar a El Born Centre de Cultura i Memòria (El Born CCM). Aprofita el capvespre, quan marxa el sol i baixa la temperatura, perquè tens l’oportunitat de descobrir un espai inèdit amb les visites exclusives que organitzen.

Quan tanquen les portes al públic general comença el Born de Nit, en què et pots endinsar a la Barcelona del 1700, amb visites i itineraris exclusius per als assistents a les activitats nocturnes. Del 9 de juliol al 9 de setembre, de dimarts a dissabte programen visites al jaciment i rutes pel barri de la Ribera. Dues hores, de 20 a 22 h, per fer un viatge en el temps, aprendre i entendre la vida al barri i a la ciutat.

Cargando
No hay anuncios

La Barcelona del 1700

En funció del dia de la setmana pots triar. Si prefereixes històries del veïnat tria els dimarts i Gent del barri: històries humanes del Born, on cinc històries et connectaran amb diferents emocions. Els dimecres hi ha les visites-taller Laboratori de paisatges, on aprendràs a interpretar restes orgàniques com les que hi ha al jaciment arqueològic del Born i podràs reconstruir el paisatge, l’alimentació i les malalties de fa més de 300 anys. Per conèixer les nits més fosques de la ciutat hauràs d’anar els dijous a la visita Crònica negra del Born, que recupera les històries de veïns i veïnes amb un passeig pel conjunt arqueològic i un breu itinerari pel barri. I els divendres t’endinsaràs a la vida de les persones anònimes que van patir el setge de 1713-1714 a l’itinerari Viure en temps de guerra.

Cargando
No hay anuncios

Els dissabtes, també a les 20 h, ofereixen propostes diferents, des de recuperar la vida quotidiana dels habitants de Barcelona a La finestra indiscreta. Els veïns i les veïnes del 1700 fins a entendre que el relat triomfal que vincula colonialisme i modernitat en realitat amaga històries d’explotació i de desigualtat a l’itinerari guiat Esclavisme i ciutat. Una memòria colonial de Barcelona; passant per la Barcelona en temps de pesta, que al llarg dels segles XVI i XVII es van convertir en reptes i oportunitats per modernitzar el model assistencial. També la realitat de les dones a Les veus silenciades. Les dones del 1700, que malgrat tot desafiaven les regles establertes amb la creació de xarxes femenines de solidaritat, oLa batalla de l’11 de setembre del 1714 a través d’alguns dels testimonis que hi ha d'alguns dels escenaris més significatius del setge. Un munt d’excuses per conèixer millor la història del barri, la ciutat i Catalunya.

Dansa i teatre

Cargando
No hay anuncios

La cultura també estarà present aEl Born CCM amb dues propostes que formen part de la programació del GREC Festival de Barcelona, donant suport a la creació i forjant els vincles entre artistes i disciplines. La primera és un espectacle pensat exclusivament per a aquest espai: el 6 i 7 de juliol aterren les Titanas, dirigida i coreografiada per Sol Picó. El muntatge, que compta amb quatre dones imprescindibles de la dansa i de la música –Sol Picó, Anna Ventura (Natsuki), Encarni Sánchez i Judit Farrés–, es trasllada al jaciment del Born amb una versió de l’espectacle original, substituint les videoprojeccions per les restes del jaciment que es converteixen en un escenari potent. Flotant sobre les ruïnes, i acompanyades per un cor de veus femenines i música en directe, les titanes avançaran pels passadissos d'El Born CCM.

Entre el teatre i la instal·lació escènica el 12, 13 i 14 de juliol hi ha el muntatge El dia que va morir l’últim Panda, de Projecte Ingenu. El que planteja és un futur distòpic d’un món molt digitalitzat i immers en una evolució tecnològica que no deixa d’avançar. A la representació el públic du uns auriculars sense fils, que són la guia sonora que et durà a escoltar el futur. Què ens fa més humans, el retorn a la naturalesa o l’ús de la tecnologia? Aquesta és una de les moltes preguntes que planteja el projecte que forma part de la Trilogia del No-Temps, muntatges ambientats en un temps i un espai distòpics, que serveixen per parlar-nos de la nostra societat amb certa perspectiva.

Cargando
No hay anuncios

Més informació i entrades: barcelona.cat/elbornculturaimemoria