Contingut patrocinat

BNEW 2024: l’impuls de la indústria 4.0 i les últimes tendències en economia digital

Del 7 al 10 d'octubre se celebra al DFactory Barcelona la 5a edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), l'esdeveniment de referència sobre la nova economia

Redacció
3 min
Barcelona New Economy Week (BNEW) és l'esdeveniment de referència sobre la nova economia.

La indústria 4.0 cada vegada pren més importància en l'àmbit mundial. A Catalunya, iniciatives com ProACCIÓ 4.0 estan impulsant l’adopció de tecnologies avançades com la intel·ligència artificial, l'IoT, el blockchain i la robòtica col·laborativa per millorar la competitivitat i la sostenibilitat.

El gran impacte de la quarta revolució industrial està transformant tots els sectors mitjançant la innovació i l'adopció de noves tecnologies. Aquesta transformació està tenint lloc a gran velocitat i està alterant profundament els models econòmics i portant a una nova economia.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ja s'ha sumat a aquesta transició i busca fomentar que altres entitats i empreses adoptin aquestes noves tendències. Per això organitza la 5a edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), l'esdeveniment de referència sobre la nova economia, que se celebrarà del 7 al 10 d'octubre al DFactory Barcelona, l'ecosistema tecnològic d'indústria 4.0 de referència internacional impulsat per la pròpia institució.

Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB, afirma que "com a organisme potenciador de la nova economia, ens sentim responsables, alhora que il·lusionats, d'organitzar un esdeveniment com el BNEW". Navarro destaca també que "esdeveniments com el BNEW ajuden a comprendre molt millor els reptes i les oportunitats que s'obren en el present i en un futur pròxim per a l'economia i la indústria 4.0, a més de connectar tot l'ecosistema sota una mateixa bandera".

BNEW se celebrarà a DFactory Barcelona però també es podrà seguir online.

Una ullada a les últimes tendències de la nova economia

El programa del BNEW 2024 porta novetats i experiències úniques per als assistents, i és que enguany hi ha un nou sector que s'uneix als ja representats en edicions anteriors. Parlem de la vertical Aviation, en què es posarà el focus en l'aviació, un sector crucial en la nova economia. Aquí es discutiran les últimes innovacions i estratègies sostenibles que estan remodelant el futur del transport aeri.

A més, l'agenda del BNEW inclou altres temàtiques singulars ja representades en edicions anteriors com la vertical Digital Industry, que s'enfocarà en abordar diverses àrees capdavanteres, incloent-hi centres de desenvolupament i innovació tecnològica, robotització i automatització, intel·ligència artificial, IoT i blockchain. Aquesta vertical promet mostrar com les tecnologies emergents estan transformant la indústria manufacturera i millorant l'eficiència operativa.

En l'àmbit de la sostenibilitat, la vertical Sustainability oferirà una plataforma per presentar solucions sostenibles que poden ser implementades per empreses privades i organismes públics. En línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030, aquest segment buscarà promoure pràctiques responsables i sostenibles que beneficiïn tant el medi ambient com l'economia. La temàtica Mobility reunirà el sector privat i públic per discutir les propostes més innovadores i efectives en mobilitat. Aquest segment se centrarà en la implementació de solucions que millorin la infraestructura de transport i promoguin una mobilitat més eficient i sostenible.

Per la seva banda, Talent s'enfocarà en les necessitats de formació derivades dels canvis en els patrons de consum i producció que planteja la nova economia. De la mateixa manera, en Health s'explorarà el camp de les tecnologies aplicades a la salut, amb un èmfasi particular en les últimes innovacions en eines digitals.

Finalment, Experience oferirà una proposta cultural rica, que permetrà als assistents gaudir de la gastronomia, el disseny, l'art i la música que Barcelona té per oferir. Aquest segment busca crear una experiència integral que celebri la vibrant cultura de la ciutat mentre es fomenta la creació de xarxes entre els participants.

La participació presencial al BNEW premetrà fer "networking".

Com detalla Blanca Sorigué, directora general del CZFB i del BNEW, “Aquesta cinquena edició ratificarà el posicionament del BNEW com l'esdeveniment referent de la nova economia al sud d'Europa i el Mediterrani, com el punt de trobada on grans, mitjanes i petites empreses, start-ups i institucions puguin debatre sobre els reptes i les oportunitats de la nova economia i presentar les seves últimes novetats, a més de connectar, fer networking i establir llaços de col·laboració entre elles".

Tots els nous detalls es podran trobar a la pàgina web de l’esdeveniment, i també als perfils de X i LinkedIn, on s’aniran donant a conèixer les novetats, els top speakers i les empreses participants.

stats