Bizbarcelona inspira amb eines per fer créixer els negocis d’autònoms, pimes i comerç

L’edició d’aquest any aposta per trobar solucions per impulsar la digitalització, integrar la sostenibilitat i definir un propòsit

Bizbarcelona se celebrarà el 23 i el 24 d'octubre
À.G.
17/10/2024
4 min

BarcelonaBizbarcelona, l’espai on comerços, pimes i treballadors autònoms poden accedir al coneixement i a les eines per trobar solucions que els permetin fer créixer els seus negocis, connectar amb experts i amb altres professionals amb les seves mateixes necessitats, aposta aquest any per trobar solucions per impulsar la digitalització, integrar la sostenibilitat i definir un propòsit clar. D’aquesta manera, els visitants podran connectar el 23 i el 24 d’octubre amb experts, conèixer les noves tendències de mercat, models de negoci, transformació digital, màrqueting, vendes, internacionalització, distribució, finançament, lideratge o gestió del talent, entre d’altres.

“L’edició d’aquest any persegueix arribar al conjunt del teixit econòmic de la ciutat format per autònoms, comerços i pimes. Per aquest motiu, s’han programat les activitats pensant en diferents perfils professionals, sectors i necessitats, per la qual cosa esperem gran afluència de públic i, sobretot, que els visitants trobin solucions i idees per avançar en els negocis i les seves activitats”, explica Jordi Valls. El tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme recorda que el Bizbarcelona ja fa més d’una dècada que acompanya l'economia de la ciutat en la seva transformació i identifica les oportunitats que ofereix el mercat local i global.

L'edició d'aquest any ha dissenyat més de 120 propostes a càrrec de 150 persones expertes.

Organitzat per Fira de Barcelona i promogut per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, la Diputació de Barcelona, Pimec, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, Bizbarcelona ha dissenyat un programa d’activitats amb l’objectiu d’apropar de manera pràctica casos d’èxit en digitalització, sostenibilitat i propòsit de negoci. En total, s’han dissenyat més de 120 propostes, entre conferències, tallers i sessions de networking, a càrrec de 150 experts.

Alguns dels ponents més destacats de les conferències són Gina Vidal, coach i consultora sobre lideratge i gestió, que impartirà una conferència en la qual abordarà l'essència de la creació de vincles i connexions fortes com a pilars fonamentals per a un lideratge eficaç, i Albert Riba, empresari, escriptor i conferenciant especialitzat en el canvi, adaptació i transformació de les persones. Altres ponents rellevants són Joan Riera Calvo, Mónica Mendoza, Jordi Reche, Ramon Montanera o Laia Valenzuela.

Tallers per actualitzar coneixements

Amb l’objectiu de proporcionar als visitants l’oportunitat de descobrir noves habilitats o adaptar els coneixements que ja tenen al mateix temps que amplien la seva xarxa de contactes, Bizbarcelona ofereix una trentena de workshops a càrrec d’experts en gestió, digitalització, innovació i sostenibilitat.

El 'networking' tornarà a ser un dels pilars fonamentals en aquesta edició.

Així, s’oferiran tallers en què es donaran a conèixer noves eines per digitalitzar un negoci, s’aclariran dubtes en temes de fiscalitat i legalitat, es facilitaran recursos per a l’optimització de l’estratègia de vendes, recomanacions per millorar la comunicació en un pitch de vendes, mentoratge internacional per impulsar una start-up, o en relació a l’ús de la intel·ligència artificial en el dia a dia d’un negoci, entre d’altres.

El networking tornarà a ser un dels pilars fonamentals en aquesta edició, amb més d’una vintena d’activitats programades per fomentar les connexions entre professionals. A més, els visitants que estan engegant un nou projecte tindran la possibilitat de rebre orientació personalitzada per part de més de 50 experts i professionals. Serà a l’àrea d’assessorament, que ha previst sessions de 30 minuts per resoldre dubtes sobre una quinzena d’àrees. A més, la zona expositiva, anomenada Village, agruparà una setantena d’empreses i entitats que oferiran els seus productes i serveis per tal d’ajudar els visitants a accelerar els seus negocis.

El Saló de l’Ocupació potencia en la seva setena edició la promoció de l’ocupació de qualitat.

El Saló de l’Ocupació promou les oportunitats laborals

Enguany, Bizbarcelona guanya espai i se celebrarà al palau 8 del recinte de Montjuïc amb entrada i continguts independents del Saló de l’Ocupació, amb el qual coincideix en dates i ubicació.

El Saló de l’Ocupació potencia en la seva setena edició la promoció de l’ocupació de qualitat, amb més activitats, eines, orientació i empreses per a persones que estan buscant feina o volen un canvi professional. L’esdeveniment proposa 140 activitats entre tallers, conferències, i assessorament personalitzat, amb la intel·ligència artificial com a nou recurs per aconseguir un lloc de treball o trobar un candidat idoni, com a temàtica destacada. També compta amb 40 companyies que estan buscant incorporar talent a les seves organitzacions.

L’esdeveniment, que s’estructura a través de cinc àrees (Informa’t, Orienta’t, Descobreix, Prepara’t i Connecta’t), té l’objectiu d’oferir orientació professional i dotar d’eines per a la millora en la recerca de feina, donar a conèixer un ampli ventall d’oficis i els seus itineraris formatius; identificar els sectors amb més demanda d’ocupació i els perfils professionals amb més projecció de futur i facilitar el networking amb les companyies i entitats en recerca activa de candidats.

stats