Banc Sabadell celebra la quinzena edició dels Aces Solidaris
L’entitat dona visibilitat a projectes fets per entitats sense ànim de lucre
El Banc Sabadell celebra la quinzena edició dels Aces Solidaris, una iniciativa solidària destinada a donar visibilitat a projectes que porten a terme entitats sense ànim de lucre. Més de 40 organitzacions se n'han beneficiat des del 2008, amb una aportació de gairebé 350.000 euros. Aquest any la recaptació, uns 24.000 euros, es destinarà a la Fundació Síndrome de Down, la Fundació AVES, la Fundació CERES i la Casa Caritat València.
El repartiment dels xecs solidaris es va fer dissabte. Aces Solidaris és una iniciativa a través de la qual l'entitat dona una quantitat per cada ace (punt directe de servei) que els tenistes anoten durant el Barcelona Open Banc Sabadell - Trofeu Comte de Godó, que aquest any ha complert la seva 70a edició i del qual l'entitat és el principal patrocinador.
El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, destaca la importància de donar a conèixer la tasca que duen a terme aquestes entitats. “Els Aces Solidaris ens reconcilien una mica amb la vida. Us felicito i agraeixo la tasca que feu amb la vostra feina, amb la qual esteu servint tota la humanitat”, va remarcar durant l’acte de presentació. En representació de les fundacions que se'n beneficiaran van acudir a l'acte Adela Torras, presidenta de la Fundació AVES; Álvaro Moliner, vocal de la Comissió Executiva de la Casa Caritat València; Katy Trias, presidenta de la Fundació Catalana Síndrome de Down, i Ángela Ortega, directora de relacions institucionals de la Fundació CERES.
Els representants de les entitats que aquest any rebran la recaptació dels Aces Solidaris van explicar les accions que duen a terme les seves organitzacions i també van agrair la iniciativa a Banc Sabadell. Tots els representants van coincidir en destacar la importància que té aquest suport. La mitjana d'aces que es comptabilitzen en cada edició de l'Open se situa al voltant dels 470. La xifra màxima es va registrar el 2008, amb 634, i la mínima el 2011, amb 313. Des del 2008, més de 40 entitats s'han beneficiat de gairebé 350.000 euros recaptats.
Per a Banc Sabadell, aquest torneig de tenis i les accions solidàries que es fan al seu voltant són una manera de vincular els valors corporatius de l'entitat amb els esportius, i especialment amb els del tenis, un esport de fair play i de principis com l'esforç, l'afany de superació i el respecte.
Aquest any la recaptació es destinarà a la Fundació Síndrome de Down, la Fundació AVES, a la Fundació CERES i a la Casa Caritat València. La Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) té com a missió acompanyar de manera sostenible les persones amb síndrome de Down, en situacions de discapacitat intel·lectual, o amb qualsevol mena de vulnerabilitat, i les seves famílies per cobrir les seves necessitats i aconseguir la seva inclusió plena. “L’objectiu és treballar per millorar la qualitat de vida i els drets de les persones amb síndrome de Down”, explica Katy Trias, presidenta de l’entitat.
La Fundació AVES, per la seva banda, és una associació de persones voluntàries sense ànim de lucre. Declarada d'utilitat pública el 2012, ajuda i acompanya persones en processos de dol. Les seves acollides han augmentat des de la pandèmia en un 65%. “La nostra finalitat és acompanyar les persones en el seu procés de dol a través de grups d’ajuda mútua amb persones que han patit la mateixa pèrdua i que s’acompanyen de manera incondicional”, assegura Mireia de Juan, gerent de la Fundació AVES.
La Fundació CERES, per la seva banda, és un gabinet psicològic pel tractament d'addiccions, formació sanitària i salut mental que ajuda persones amb dependència i edat avançada. Pròximament, obriran un gabinet per ajudar dones que han sigut víctimes de violència masclista. “Volem protegir de manera directa les persones que no han tingut una vida fàcil”, resumeix Antonia Valverde, patrona presidenta de la Fundació CERES.
La Casa Caritat València (Associació Valenciana de Caritat) és una institució pionera en donar resposta a les necessitats dels més desafavorits. És una entitat sense ànim de lucre, privada, independent i sense cap connotació política o religiosa que va ser declarada d’utilitat pública pel Consell de Ministres. “Som una entitat al servei de les persones necessitades. Les famílies amb nens petits que fugen de la gana han de veure que tenen un futur millor”, diu Luis Miralles, president de la Casa Caritat València.