Art for Change impulsa a Catalunya vuit nous projectes artístics de transformació social per a col·lectius en situació de vulnerabilitat
La Fundació ”la Caixa” llança una nova edició de la convocatòria d’Art for Change per oferir, un any més, ajuts a projectes de diferents disciplines artístiques que començaran a funcionar al gener
La Fundació ”la Caixa” destinarà prop de 146.000 euros a impulsar 8 projectes seleccionats a Catalunya en la convocatòria d’Art for Change, que s’obre cada any. En total, s’han seleccionat 20 iniciatives que es materialitzaran amb una dotació final de 445.680 euros. La convocatòria ofereix ajuts a projectes artístics de disciplines com les arts plàstiques, la fotografia, el vídeo, la música, la literatura, el teatre, la dansa i el circ que fomentin el paper actiu de col·lectius en situació de vulnerabilitat.
La iniciativa suposa un impuls per al teixit cultural del territori a través d’aquests ajuts a artistes i entitat culturals, a més del foment de les xarxes de comunicació entre ells a partir de les diferents trobades que s’organitzen durant l’any per compartir aprenentatges i experiències.
A la convocatòria del 2022 s’hi han presentat 168 propostes d’artistes i entitats culturals de tot Espanya. En total, s’han seleccionat 20 projectes, que han superat una primera avaluació artística i, en una segona fase, una avaluació tecnicosocial. Els projectes es duran a terme a las províncies de Barcelona, Lleida, Madrid, València, Alacant, Múrcia, Lleó, Zamora, Còrdova, Granada i Navarra. Hi participaran més de 2.479 persones en situació de vulnerabilitat que tindran l’oportunitat de formar part d’un procés de creació artística. A Catalunya, els projectes desenvolupats arribaran a gairebé 800 persones.
Els projectes que s’han escollit compleixen els objectius del programa: el foment del desenvolupament personal dels participants per mitjà de la seva implicació en el procés creatiu; la cohesió i la inclusió social a partir de la creació d’espais neutrals de relació, intercanvi i convivència, i la regeneració social de caràcter comunitari a través d’activitats que contribueixin al desenvolupament de barris o grups socials i al reforç de conceptes com la identitat i l’autoconfiança.