Contingut patrocinat
Especials 27/11/2023

Ametller Origen recapta més de 180.000 euros per millorar la vida dels afectats d'ELA

La cadena d'alimentació catalana ha reunit més de 650 persones a la segona edició del Sopar Solidari de Nadal, una cita que ha permès recaptar 30.000 euros i sumar-los als 150.000 que la marca destinarà a la Fundació Catalana d'ELA Miquel Valls.

Redacció
3 min
Participants al Sopar Solidari de Nadal celebrat la setmana passada al Museu Marítim de Barcelona.

El divendres, 17 de novembre, al vespre, a l'interior del Museu Marítim de Barcelona, s'hi respirava un ambient festiu, d'optimisme, companyonia i solidaritat. Envoltats de les parets i columnes de les històriques Drassanes Reials, 650 persones conversaven i s'afanyaven a trobar lloc en les desenes de taules que omplien l'espai. Eren allà per participar en la segona edició del Sopar Solidari de Nadal, la cita organitzada per Ametller Origen amb l'objectiu de recaptar fons per a la Fundació Catalana d'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) Miquel Valls. Aquella nit es van recaptar 30.000 euros, que ara s'han afegit als 150.000 que la cadena d'alimentació catalana ha sumat els últims mesos amb el projecte Cuina Solidària. Tots aniran íntegrament destinats a aquesta fundació que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia.

"Estem molt satisfets per la gran acollida que ha tingut el sopar i volem donar les gràcies a totes les persones que ens han acompanyat a l'àpat, però també a aquelles que ho han fet durant tot aquest any i mig, aportant el seu gra de sorra per lluitar contra l’ELA", va explicar Josep Ametller, conseller delegat i cofundador d'Ametller Origen.

L'ELA és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, del tronc encefàlic i de la medul·la espinal. Són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs. La seva degeneració fa que els músculs dels pacients s'atrofiïn i s'acabin paralitzant. A l'afectació a l'autonomia motora s'hi han d'afegir afectacions a la parla, la respiració i la ingesta d'aliments. Avui, la malaltia no té cura i la seva evolució pot ser molt ràpida. Per això, actuacions com les d'Ametller Origen són claus per ajudar entitats com la Fundació Catalana d'ELA Miquel Valls a engegar programes que ajudin a millorar la vida de les persones afectades. "Una vegada més hem demostrat que som imparables i que junts podem canviar el món”, va afegir Ametller.

Una nit solidària

La vetllada va ser conduïda pel presentador Llucià Ferrer i l'actriu Carol Rovira, que es van encarregar de fer de mestres de cerimònies i de descobrir la màgia que omple Ametller Origen per Nadal. L'acte va comptar amb la presència de Juan Carlos Unzué, una de les ànimes del projecte Cuina Solidària, així com d'altres persones afectades per l'ELA i xefs com Nandu Jubany, Hideki Matsuhisa, Vicent Guimerà, Oriol Balaguer i Lluc Crusellas.

Precisament, durant el sopar els més de 650 comensals van poder degustar un menú confeccionat amb plats exclusius d'aquests xefs, com el caneló de rostit i el caneló de ceps de Nandu Jubany, el premsat de vedella ecològica amb miniverduretes del xef Vicent Guimerà, el panettone i els torrons del pastisser Lluc Crusellas i el panettone i el tortell de Reis del pastisser Oriol Balaguer. L'acte va comptar també amb moments emocionants com les actuacions musicals de Carol Rovira, Joan Rovira i Montse Castellà, i l'espectacle de màgia del mag Sanyes. La cita va comptar amb la col·laboració de més de 40 empreses patrocinadores que tenen ben arrelat a l'ADN el valor de la solidaritat.

Un projecte anual

Més enllà del sopar, Ametller Origen continua compromès amb la investigació de l'ELA la resta de l'any. Ho fa a través del projecte Cuina Solidària, impulsat per la companyia juntament amb Juan Carlos Unzué. La iniciativa, que ja ha servit per recaptar 150.000 euros en tan sols un any, consisteix a convidar xefs de reconegut prestigi a crear receptes dels plats preferits d'esportistes d'elit. Cada plat es posa a la venda a les botigues físiques de la cadena i a la botiga online d'Ametller Origen. Tots els beneficis que es generen van destinats a la Fundació Catalana d'ELA Miquel Valls.

Fins ara, hi han participat xefs com Albert Adrià, Ada Parellada, Joan Roca, Carme Ruscalleda, Nandu Jubany i Vicent Guimerà, que han entomat el repte de cuinar la recepta preferida d'esportistes catalans de renom internacional com les futbolistes Alexia Putellas i Aitana Bonmatí; la nedadora Ona Carbonell; el tenista Àlex Corretja; el pilot de motociclisme Aleix Espargaró, i l'amfitrió de la proposta, Juan Carlos Unzué.

Ves al vídeo
stats