Dirigents de Convergència reclamen la seva renúncia

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ahir a Girona amb Francesc Homs.
O.m.
24/06/2016
2 min

Barcelona“Ha quedat retratat”. Amb aquestes paraules s’expressava ahir un membre de la cúpula de CDC minuts després de les noves revelacions del diari Público en què Daniel de Alfonso, director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), situava Germà Gordó com a “disposat” a situar-se al capdavant del partit un cop descavalcat Artur Mas. “Se l’hauria de fer plegar”, assenyalava ahir en privat un membre de la direcció a l’ARA. “No té sentit que continuï com a diputat”, afegia una altra veu.

Des de fa mesos la relació de Gordó amb l’aparell és més aviat complicada. Dilluns de la setmana passada hi va haver una executiva moguda, segons diverses fonts consultades, en la qual l’exconseller de Justícia va demanar “ajornar” el congrés de refundació previst per al juliol. I diumenge passat, en el consell nacional que va aprovar el reglament del conclave, va aconseguir situar-hi modificacions tècniques.

“Tot plegat fa molta vergonya”, assegura un representant governamental consultat. Hi ha sectors del partit que es malfien de l’exconseller des que Gordó va decidir-se a fer el pas per impulsar una plataforma destinada a influir en la nova Convergència. “En les primàries es va veure quin era el seu suport real”, apunten membres de la direcció, en referència al suport -explícit via missatge de text- que va brindar a Sílvia Requena, candidata rival de Francesc Homs, amb qui no manté una bona relació des que els dos cohabitaven a Palau. La pitjor de les acusacions que arriba des de determinades veus convergents és que la presumpta conxorxa és “factible”.

El partit no va fer ahir cap valoració oficial del comunicat de Gordó i tampoc de les noves revelacions. Homs, com a cap de files al 26-J, farà avui al matí una roda de premsa. Mentrestant, però, des de la sala de màquines de CDC es carregaven les tintes contra Gordó, sempre en privat. “Durant els últims anys s’ha portat molt malament”, assenyala un alt dirigent consultat. “Ara s’està veient tot el que hem hagut de suportar”, mantenia un altre membre de la cúpula. “De tots els aspirants a dirigir el partit, ell és qui més s’ha mogut i qui ho ha fet de forma més agressiva”, retreuen des d’altres famílies de la formació nacionalista.

Gordó, segons el seu entorn, és qui té més suport a la ciutat de Barcelona. Malgrat altres suports territorials -és el cas dels presidents de les diputacions de Lleida, Joan Reñé, i de Tarragona, Josep Poblet-, els seus rivals asseguren que “no té res a fer”. “I ara encara menys”, asseguraven ahir dirigents consultats. L’escenari més possible, a hores d’ara, és que les decisions definitives sobre el futur de Gordó es prenguin a partir de dilluns, quan es reunirà l’executiva per analitzar el resultat electoral del 26-J. Serà aleshores que Convergència posarà rumb a un congrés decisiu en què impactaran, sens dubte, les revelacions sobre l’exconseller.

stats