Martínez-Maillo (PP): "Potser Arrimadas té por escènica de governar"

El coordinador general del PP recorda que tenir majoria a la mesa del Parlament és important, perquè aquest òrgan haurà de decidir si es pot investir un president des de Brussel·les

Ara
3 min
El coordinador general del PP, Fernando Martínez- Maíllo. EFE

MadridL'anomenat bloc constitucionalista té esquerdes. El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, porta dos dies oferint entrevistes a tots els mitjans de comunicació on ha criticat que la candidata de Ciutadans a la Generalitat, Inés Arrimadas, renunciï a intentar formar govern a Catalunya malgrat haver sigut la força més votada.

Aquest matí ha aparegut a Telecinco, on ha dit: "Arrimadas té majoria de vots i renuncia a formar govern; potser té por escènica de governar". "Tenim una oportunitat i cal aprofitar-la, només que hi hagi una possibilitat val la pena no donar la iniciativa als independentistes", ha recordat Martínez-Maillo, que ha negat que aquestes crítiques siguin un "atac de gelosia", tal com li ha preguntat la presentadora, Ana Rosa Quintana.

El popular també ha dit que més enllà de batalla per la investidura del nou president -o presidenta-, la presidència de la mesa del Parlament també és bàsica, i Ciutadans també hi ha renunciat. "Ens crida l’atenció l’absència de lideratge de Cs. És molt important formar la mesa del Parlament, que és l'òrgan que haurà de decidir que algú des de Brussel·les pugui ser investit president, o si les persones a la presó poden prendre possessió de l’acta de diputat o no".

En la mateixa línia, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha insistit com altres dirigents del seu partit a exigir a la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, que "es cregui" que ha guanyat les eleccions a Catalunya i prengui la iniciativa perquè "l'escenari" polític, segons ell, "està obert i a Catalunya han de canviar moltes coses".

Hernando s'ha sumat a les reclamacions de diferents dirigents del seu partit cap a la guanyadora de les eleccions. "Si el senyor Albiol hagués tingut 36 escons i guanyat les eleccions a Catalunya estaria fent alguna cosa", ha afegit.

Hernando ha assegurat que després de les eleccions generals de desembre del 2015 Mariano Rajoy va iniciar contactes amb els partits de l'oposició per veure les possibilitats de formar govern perquè havia guanyat les eleccions, però no es va presentar a la investidura perquè no tenia prou suports. "La protagonista teòrica del canvi en virtut de les urnes no pot tirar la tovallola", ha afegit.

Ciutadans reitera que els constitucionalistes "no tenen majoria"

El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va reiterar aquest dimarts que la seva formació no ha iniciat converses per formar govern a Catalunya perquè "el bloc constitucionalista no té majoria". En declaracions a la Cadena SER, Villegas va manifestar: "No entrarem en converses ni amb ERC ni amb Puigdemont, i amb els que ens agradaria que ens donessin suport, que són el PP i el PSC, sumem el que sumem; per això esperem a veure si hi ha altres partits que tenen majoria per governar o no". En aquest sentit, va assegurar que ara estaran a l'expectativa per veure si el bloc independentista aconsegueix formar govern. "Nosaltres seguirem defensant que es compleixin les normes de convivència que ens hem donat".

Segons va assenyalar, tothom té clar quin és el programa de Ciutadans, i ara s'ha de veure com es desenvolupen els esdeveniments. "Estarem a l'expectativa defensant el nostre programa electoral", va afegir.

Villegas va apuntar que "a part de defensar l'existència del projecte comú espanyol se n'ha de defensar la qualitat, i per a això fan falta reformes. Ciutadans porta temps intentant que aquestes reformes es portin a terme, ja que Espanya no es pot defensar des de l'immobilisme".

stats