Economia21/05/2019

Miquel Valls surt en defensa de les grans empreses per al futur de la Cambra

Garanteix una transició "ordenada" després de la victòria independentista i reivindica que deixa l'ens amb beneficis

Elena Freixa
i Elena Freixa

BarcelonaLa victòria de la candidatura independentista Eines de País a la Cambra de Comerç de Barcelona ha deixat fora de joc les grans empreses, que amb el resultat de les eleccions veuen minvat el seu pes i influència al plenari de l'ens. El president sortint, Miquel Valls, ha volgut sortir en defensa aquest dimarts de les grans companyies, a qui ha agraït el suport especialment econòmic que han donat a la Cambra aquests últims anys.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Gràcies a la seva aposta, després del decret del 2010, que va fer caure els ingressos un 70%, ens hem pogut reinventar i tornar a ser una institució de prestigi i sanejada", ha reivindicat Valls en la seva primera roda de premsa després de les eleccions. Valls es referia al canvi legal que va eliminar les aportacions obligatòries que feien fins llavors totes les empreses a les cambres de comerç i que ara són voluntàries i, una part, lligades a la representativitat.

Cargando
No hay anuncios

Les aportacions que aquest any han fet les grans companyies han fregat els 1,2 milions d'euros, que s'han ingressat via patrocinis. La xifra supera el milió que ha arribat a través d'aportació de la Generalitat. Una altra font important d'ingressos de la Cambra de Comerç són els fons europeus que arriben a través de la Cambra d'Espanya, que fa de pont entre les institucions comunitàries i reparteix entre les cambres de tot l'Estat.

Cargando
No hay anuncios

Valls no ha volgut valorar la nova etapa que s'obre a la Cambra amb la victòria de la candidatura impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana i l’organització empresarial sobiranista Cercle Català de Negocis (CCN), ni tampoc la possibilitat que la Generalitat vulgui reduir al màxim els seients de pagament al plenari –actualment un total de 14–, que garanteixen la representativitat a les empreses pel fet de pagar. El Govern ha dit que revisarà aquest pes per rebaixar-lo i fer "més democràtica" la institució.

Valls sí que ha defensat la "neutralitat" de tota la junta actual i de l'ens durant tot el procés electoral. "S'ha vetllat perquè tothom tingui el suport i l'acompanyament necessaris per concórrer-hi, tal com exigia qui tutelava el procés, que era el departament d'Empresa", ha dit.

Cargando
No hay anuncios

Espera superàvit el 2019

El president sortint ha assegurat que al juny es posarà en marxa el procés de transició "ordenada i tranquil·la" amb els vencedors. Es reunirà amb la portaveu de la candidatura guanyadora, Mònica Roca, "perquè coneguin els mecanismes i el reglament que té la cambra com a corporació de dret públic", ha dit.

Cargando
No hay anuncios

Valls ha reivindicat que passaran el testimoni amb uns comptes sanejats i positius."El tancament del semestre serà satisfactori, amb un superàvit pressupostari que s'hauria de mantenir tot l'any si no hi ha cap imprevist", ha advertit.