Laboral

La vaga dels 'riders' de Glovo paralitza l'activitat als supermercats de l'empresa

Els treballadors reclamen que siguin contractats directament per la companyia i no per una ETT

Les bicicletes dels repartidors concentrats a la seu de l'empresa en el primer dia de vaga
27/08/2021
2 min

BarcelonaLa primera vaga formal al sector del repartiment a domicili ha aconseguit fer-se notar. Uns 150 treballadors dels supermercats de Glovo s'han concentrat aquest divendres al matí davant la seu de l'empresa i han repetit l'acció a primera hora de la tarda al centre de Barcelona per reclamar la seva contractació directa i algunes millores en les condicions laborals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així, i amb els sindicats acusant Glovo de contractar autònoms per "rebentar" la vaga, s'ha saldat la primera de nou jornades de vaga que es repartiran entre aquest cap de setmana i els dos següents. La primera mobilització ha tingut un 100% de seguiment, segons CCOO de Catalunya, i ha paralitzat l'activitat als supermercats que l'empresa té a Barcelona.

En total són sis centres des dels quals es preparen les comandes quan un usuari de Glovo compra queviures d'urgència directament a l'empresa. I també són l'àrea de negoci que ha concentrat la majoria de les contractacions que ha fet la plataforma arran de la llei rider, que va prohibir aquesta mena de companyies operar amb treballadors autònoms des de mitjans d'agost. Amb tot, la gran queixa d'aquest conjunt de nous empleats és que, en realitat, qui els ha contractat ha sigut una empresa de treball temporal (ETT) i no Glovo.

Aquesta plataforma, ha assenyalat Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, utilitza "un entramat d'empreses subcontractades per saltar-se la laboralitat a l'empresa". La gran demanda d'aquest portaveu sindical a la direcció de la companyia ha sigut que s'assegui amb els treballadors a negociar un conveni col·lectiu.

"Volem que Glovo reguli les condicions de treball dels repartidors, que obri la porta a desenvolupar les seves funcions amb normalitat i al mateix temps que doni als treballadors una forma de guanyar-se la vida de manera digna", ha sintetitzat.

La mobilització també ha sumat part dels repartidors que encara continuen sent autònoms, que són els que s'encarreguen de les comandes sobretot de restaurants. L'anomenat Moviment Independent de Glovers de Barcelona ha reclamat també aquest divendres en un comunicat que s'apugi fins als 2 euros la tarifa base mínima que cobren per carrera, que se'ls aboni el que pertoca encara que les comandes es cancel·lin o que es desbloquegin les possibilitats de propina que s'ofereixen a l'usuari, entre altres coses.

stats