Economia14/09/2017

Uber vol tornar a obrir UberEats a Barcelona el 2018

La plataforma tria Madrid com a 'hub' per al seu negoci al sud d'Europa

Júlia Manresa
i Júlia Manresa

MadridLa tecnològica Uber apunta a tornar a Barcelona amb la seva plataforma de repartiment de menjar a domicili, UberEats, l'any que ve. Aquesta plataforma de menjar a domicili es va estrenar primer a Barcelona, però va tancar quan es va replantejar tot el negoci a l'Estat. Ara, segons el seu responsable a Espanya, Manel Pujol, és hora d'expandir aquest projecte amb tres noves obertures de cara al 2018 que no ha volgut explicar. Tot i això, ha admès que Barcelona seria una de les ciutats "òbvies", perquè respon al perfil de capital amb gran activitat gastronòmica i demanda d'aquest negoci.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Però el que ha anunciat aquest dijous Uber és la seva nova seu. Uber ha triat Madrid com a seu per centralitzar la seva operativa al sud d'Europa. Després de l'arribada a la capital espanyola ja fa dos anys i sense donar a conèixer on estaven situades les seves oficines, aquest dijous Uber ha inaugurat les seves noves oficines per donar també el tret de sortida a la seva expansió. A més, l'anunci ve acompanyat del nomenament de Juan Galiardo com a nou director de mobilitat de la plataforma a Espanya, un càrrec que fins ara ocupava Carles Lloret, responsable per al sud d'Europa.

Cargando
No hay anuncios

Aquest anunci, però, no ha vingut acompanyat de plans d'expansió del servei de transport de passatgers d'Uber arreu d'Espanya, un fet que el seu director ha lamentat i pel qual ha responsabilitzat el govern espanyol. "En la nostra opinió és un problema que té solució i que passa en gran mesura perquè el govern deixi de donar suport al monopoli del taxi", ha afirmat Galiardo.

Cargando
No hay anuncios

En aquest punt el gran retret és Barcelona, la primera ciutat on Uber va obrir d'Espanya i on la plataforma argumenta que no pot tornar perquè les limitacions en la regulació de les llicències de vehicle de lloguer amb conductor (VTC) –amb les quals operen els seus conductors professionals– no li permeten poder oferir el servei amb condicions.

De fet, Uber ja va posar en funcionament una plataforma que li permet analitzar la demanda –i també l'oferta– que té amb la qual fa un mapa dels llocs d'Espanya on més vegades i més usuaris obren la seva plataforma, tot i no haver-hi el servei. En el cas de Barcelona, segons el nou director general, mig milió de persones, tant turistes com locals, van obrir Uber aquest estiu a la capital catalana.

Cargando
No hay anuncios

Uber ha anunciat un sol canvi en la seva aplicació de transport de passatgers. A partir del divendres 22 de setembre entrarà en vigor de manera progressiva un nou sistema de preus tancat. La plataforma deixarà de donar una forquilla orientativa del preu en contractar el viatge i passarà a tenir un preu fix que no variarà des que el contracti. Això no vol dir que deixi de modificar el preu en funció de la demanda o de circumstàncies especials –l'anomenat preu dinàmic–, sinó que el preu que s'oferirà a l'usuari abans de contractar el trajecte serà el mateix que pagarà al final.

"Modificar els preus en funció de la demanda és un fet al qual estem acostumats en la majoria de sectors, la diferència és que nosaltres fem servir tecnologia per fer-ho d'una manera més eficient", ha explicat Galiardo.